Bloomberg: Novák Katalin Orbán Viktort megkerülve próbálja helyreállítani a magyar-ukrán kapcsolatokat

2023. augusztus 25. 08:32

A lap szerint Novák megpróbál túllépni „Orbán Viktor Kreml-barát retorikáján”.

2023. augusztus 25. 08:32

Az amerikai lap csütörtöki cikkében Simon Zoltán arról ír, hogy Novák Katalin köztársasági elnök nagy erőkkel próbálja helyreállítani Magyarország és Ukrajna kapcsolatát. Az újság szerzője úgy véli, az államfő látogatása Ukrajnában azt jelzi, hogy megpróbál túllépni „Orbán Viktor Kreml-barát retorikáján”, és jó kapcsoaltot ápolni Volodimir Zelenszkijjel.  

 A cikk szerint Magyarország egyre inkább elszigetelődik az Európai Unióban Orbán Viktor politikája miatt. Novák Katalin a Krími Platformon elmondta, hogy öt pontos tervben állapodtak meg az egyeztetések során. Az egyik pont szerint Magyarország csatlakozik Zelenszkij béketervéhez, amelynek alapvetése, hogy Oroszországnak ki kell vonnia csapatait Ukrajna teljes területéről. Emellett a két fél közösen kidolgoz egy dokumentumot a kárpátaljai magyarok jogainak megerősítéséről.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a Mandiner.hu számára.

 

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Facebook/Kárpátaljai Regionális Államigazgatás

 

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2023. augusztus 25. 14:42
Fingjuk sincs a magyar politikáról, de pofáznak.
Janika50
2023. augusztus 25. 13:55
Ők csak haladón képessek gondolkodni. Esetleg a vágyálmukat irták meg. Azt hiszik mindenki olyan aljas hazug, könyeg forgató, mint ők.
letsgobrandon-2
2023. augusztus 25. 13:43
megint a vágyaikról fantáziálnak a FOS propagandisták
olajfa1
2023. augusztus 25. 13:24
A "blomberg2 honnan tudja hogy Novák Katalin "megkerülte Orbán Viktort"... Honnan tudja a blomberg hogy nem éppen Orbán viktor küldte novák Katalin ezekre a helyekre? /-mennyi 2+2? -há' mennyi lenne! kilenc! - -DURRR DURRR!!! -De hát' miért lőted le? -MERT TÚL SOKAT TUDOTT!"/ "Na ugyan ilyen a Blomberg" is... ők tudják hogy KILENC a végeredmény!...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!