Kőszeg most azt állítja, nem megbocsátó az erőszakkal szemben

2023. augusztus 16. 21:49

A Népszavának azt mondta, az esetek egy részében nagyon komplex viszonyról van szó, mikor is a hatósági beavatkozás és a nyilvánosság az áldozatnak többet árthat, mint amennyit használ.

2023. augusztus 16. 21:49

Még mindig nem csillapodott le az a botrány, amely Kőszeg Ferenc Partizánnak adott interjúját követte. A volt SZDSZ-es politikust a Népszava is megkereste, és megkérdezte tőle, volt-e olyan kijelentése, amit utólag máshogyan fogalmazna. Kőszeg kijelentette, elég világosan arról beszélt, hogy óvatosan kell kezelni a pedofíliának nevezett esetek egy részét. 

– „Szó sincs arról, hogy megbocsátó lennék az erőszakkal, vagy a hatalmi helyzettel való visszaélésekkel szemben” – jelentette ki, majd azzal folytatta, hogy 

ezek nagyon súlyos bűncselekmények, amelyek szigorú büntetését helyesli. 

Az esetek egy részében azonban –  állítása szerint – nagyon komplex viszonyról van szó, mikor is a hatósági beavatkozás és a nyilvánosság az áldozatnak többet árthat, mint amennyit használ.

A lap megkereste Gulyás Mártont is, azt szerették volna megtudni, van-e bármi, amit interjúkészítőként megbánt, vagy másképpen csinálna, de a baloldali aktivista nem nyilatkozott. Ahogy Kádár András Kristóf, a Magyar Helsinki Bizottság egyik társelnöke sem, akitől a Népszava azt szerette volna megtudni, Kőszeg melyik kijelentése volt az, amelyik különösképpen ellenérzést váltott ki a szervezetben és leginkább az elhatárolódás alapjául szolgált.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Bálint Botond

Pesti Srácok

Idézőjel

Kőszeg Ferencet sosem tartottam sokra, nem is emlékszem, hogy mennyire volt véresszájú SZDSZ-es, csak arra, hogy mindig iszonyúan liberális volt.

Nyitókép: Képernyőmentés

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cikoria-2
2023. augusztus 17. 12:34
olyan vén és barom nem lehet,hogy ne érdemelne meg egy alapos verést az életművéért a vén gazember.
Agricola
2023. augusztus 17. 09:51
Kőszeg magyarázkodik. Shakespeare: MACBETH. A tettet nem tetté nem tehetjük.
pesszimista
2023. augusztus 17. 08:00
Ajvékolnak is a balliberálisok , mert elveszítették a média fölényüket Érdekes, most a Fideszt vádolják ezzel, pedig akkora fölénnyel, mint amilyennel ök rendelkeztek , ma már az internet miatt szerencsére senki nem élhet.
Bodzay
2023. augusztus 17. 07:27
Konzervatív gondolkozás úgy az egész Kőszeg jelenséget nem fogadhatja el. De azt sem, hogy egy összeöregedett, szánalmas figurából egy média-parazita profitálni akarjon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!