Orbán Viktor kiterjesztené a háromgyermekes anyákra is az adómentességet

2023. szeptember 14. 14:51

A kormányfő szerint a családpolitika első szakasza lezárult, indulhat a második fázis.

2023. szeptember 14. 14:51
null

Jövőre európai parlamenti választások lesznek, minden adott, hogy „egy átkaroló hadművelettel a magunk javára fordítsuk az erőviszonyokat”, és közben nekünk, magyaroknak el kell végeznünk a házi feladatunkat: össze kell állítani a magyar családpolitika 2.0 programját – mondta Orbán Viktor miniszterelnök az V. Budapesti Demográfiai Csúcson csütörtökön.

Ezt is ajánljuk a témában

A kormányfő beszédében hangsúlyozta: a családpolitika első szakasza lezárult, indulhat a második fázis. Akiket az eddigi eszközökkel el tudtak érni, azokat már megszólították, most azon gondolkodnak, azon dolgoznak, hogy miként fejlesszék tovább a családpolitikát – tette hozzá. Megemlítette, hogy

a négygyermekes anyák adómentességét kiterjeszthetik a háromgyermekesekre is,

csak várják a pillanatot, amikor a pénzügyminiszter ellankad.

Kitért rá: „nincs esélyünk arra, hogy a jelenlegi progresszív, liberális eliteket jobb belátásra bírjuk és meggyőzzük”, ezért „egyszerűen félre kell őket tolni”. A posztliberális kor, amely felválthatja a jelenlegi progresszív liberális korszakot, „nem jön el magától, azt meg kell csinálni valakinek” – mondta. Kijelentette: „és ki fogja azt megcsinálni, ha nem éppen mi?” Ehhez át kell alakítani a politikai palettát, kurzusváltásra van szükség, el kell érni, hogy családbarát konzervatív erők kerüljenek kormányra minél több európai országban – mondta Orbán Viktor.

(MTI)

***

Nyitókép: Mandiner / Ficsor Ádám 

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nguru
2023. szeptember 22. 09:12
Azt írja a (egyébként baloldalisággal még véletlen sem gyanúsítható) Magyar Nemzet, hogy a háborús helyzet miatt egyenlőre nem... Érdekes, hogy a mininapóleon minden negatívumért felelőssé tud tenni valakit. Mármint valaki mást! Erről Brüsszel tehet, arról Soros, emerről Gyurcsány. de a mini-szterelnök, a kormány felelőssége hol van?? Arról nem is beszélve, hogyha egy kormány nem tud cselekedni, intézkedni, akkor az a kormány inkompetens, magyarán illetéktelen, hozzá nem értő! Ha meg az, akkor csak egyetlen dolgot tehet: lemondhat!
Lajoss
2023. szeptember 15. 08:36
2020-ban is ezzel házalt…azután a nagy semmi…
doncamilla
2023. szeptember 14. 22:46
hiába van 4 gyerekem nem vagyok adómentes. csak az alkalmazotti bér adómentes. ha vállalkozok, vagy albérletet adok ki, vagy fizetem az szja-t. szóval.... NINCS adómentesség a 4gyerekre.
Pelso j.
2023. szeptember 14. 20:14
excan1@ költségvetés, bevételi oldal. Szólj, ha megértetted.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!