A Messerschmitt után német tüzérségi lövedékeket találtak – ezúttal a Dunában

2023. október 08. 12:03

A tűzszerészek további robbanóeszközök után kutatnak.

2023. október 08. 12:03

Német tüzérségi lövedékeket találtak vasárnap délelőtt Budapest V. kerületében a Vigadó tér előtt a Dunában, ezért egy rövid szakaszon nem közlekedhetnek a gyalogosok a tér előtt – közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-vel.

Ezt is ajánljuk a témában

Gajdos Milán főhadnagy elmondta: a tűzszerészekhez arról érkezett jelzés, hogy

a folyó alacsony vízállása okán feltételezett robbanóeszközt találtak a Vigadó tér előtti Duna-szakaszon.

A helyszínre érkező tűzszerész járőr megállapította, hogy egy 8,8 centiméteres német tüzérségi lövedékre bukkantak, és a felderítés során még egy ugyanilyen német lövedéket találtak.

A tűzszerészek további robbanóeszközök után kutatnak, a rendőrség a Vigadó tér előtt mintegy száz méter hosszban lezárta a rakpartot a gyalogos forgalom elől – tette hozzá Gajdos Milán.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Kovács Anikó

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rugbista
2023. október 08. 19:10
Lassan több a vas a Dunában, mint a víz.
kekszalagosautistamarki
2023. október 08. 14:04
velem kifizettetnék ha az én roncsomat kellene kihalászni mindenféle vizekből kedves wermacht, hova küldhetjük a számlát?
files32
2023. október 08. 12:56
Akkor a csutigeci így fegyverzi fel a hadsereget.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!