Fontos bejelentést tett Rogán Antal

2023. október 19. 13:52

Jövő év második felétől jön az online személyi.

2023. október 19. 13:52
null

Jövő július és szeptember között indul el a Digitális állampolgárság program, így az azonosítás, az igazolvány és az állam a mobilba költözik – mondta a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter csütörtökön Budapesten.

Rogán Antal a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága és a Mathias Corvinus Collegium társszervezésében megvalósuló II. Nemzeti szabályozói konferencián közölte, ezzel a lépéssel követik azt a trendet, hogy az emberek ma már a mobiltelefonjukon keresztül közelítik meg a világ ügyeit.

Kiemelte, felhasználói oldalról azért lesz jó digitális állampolgárnak lenni, mert akkor az érintett a telefonjával bármikor igazolhatja személyazonosságát. Ráadásul egy gombnyomással rendezheti a fizetnivalóit az állam felé, egy központi mobilalkalmazáson keresztül.

Rogán Antal elmondta, arra számít, hogy jövőre kevesebb mint 1 millió, 2025-ben viszont már 3-5 millió felhasználója lesz a programnak.

(MTI)

 

***

 

***

 

***

 

Fotók: MCC

 

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsolti123
2023. november 10. 21:16
Ez egy tökéletes terep a kiber bűnözőknek, szépen ellopni kényes adatokat.
zsolti123
2023. november 10. 21:16
"Vigyázó szemeteket a kanadai kamionosokra vagy Kínára vessétek, ahol letiltották a kamionosok bankszámláját, mert nem akarták beoltatni magukat. De nemcsak az övékét, hanem a SEGÍTŐIKÉT is letiltották! Aki nem lép egyszerre , nem kap pénzt estére..."
zsolti123
2023. november 10. 21:14
"Számon tarthatják, mit telefonoztam s mikor, miért, kinek.Aktákba irják, miről álmodoztam s azt is, ki érti meg.És nem sejthetem, mikor lesz elég okelőkotorni azt a kartotékot, mely jogom sérti meg."1935 ben !NINCS SZÁZ ÉVE !<<
orokkuruc-2
2023. október 20. 01:45
"jó digitális állampolgárnak lenni, mert akkor az érintett a telefonjával bármikor igazolhatja személyazonosságát. Ráadásul egy gombnyomással rendezheti a fizetnivalóit" .. Ez mekkora szemét kamu szöveg! A telefonnál jóval kisebb eszköz is alkalmas erre, (személyi igazolvány) És benne van egyből a tulajdon dematerializálása. Közben lehetetlenné lehet tenni bárkit a telefonja kiiktatásával. Tényleg ideje lenne törvénybe foglalni a kézpénz (amit kezedbe tudsz venni, érme, bankó) használatának jogát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!