Kemény szabályozást vezetne be Niedermüller – dohányboltokban sem lehetne alkoholt venni

2023. október 12. 18:50

Szerinte a közterületi alkoholfogyasztás országszerte, így Budapesten is rengeteg problémát okoz.

2023. október 12. 18:50

Niedermüller Péter, Erzsébetváros DK-s polgármestere este 10 után betiltaná a dohányboltokban az alkoholárusítást. Legalábbis ebben a témában kéri ki a lakók véleményét, mert szerinte a közterületi alkoholfogyasztás országszerte, így Budapesten is rengeteg problémát okoz.
A városvezetés korábban már betiltotta, hogy üzletek 22 óra után szeszes italt árusítsanak, most azonban a dohányboltok is Niedermüller célkeresztjébe kerültek ezen a téren.

Facebook-bejegyzésében megjegyezte, hogy az éjjel-nappal nyitva tartó nemzeti dohányboltok működését „a kormány jóvoltából nem szabályozhatják”. 

Ez viszont komoly probléma, mivel a trafikokban vásárolt alkoholt sokan az üzlet előtt, az utcán hangoskodva fogyasztják el, ami zavarja a lakosok nyugalmát. 

A Fideszben is tudják, hogy ez gondot jelent, ugyanis még 2019-ben Kocsis Máté kezdeményezte, hogy az önkormányzatok szabályozhassák a dohányboltok működését. Ebből végül nem lett semmi, ismét mások érdekeit helyezték előbbre, az önkormányzatokat és lakókat pedig magukra hagyták” – fogalmazott a DK-s polgármester.

Online kérdőívet indítanak az ügyben

Mi úgy gondoljuk, hogy további szabályozásra van szükség a közterületeken történő alkoholfogyasztás visszaszorítása érdekében, ezért fogjuk kezdeményezni kerületi szinten, illetve polgármestertársaimmal és az országgyűlési képviselőkkel közösen, hogy a dohányboltokra is 

ugyanolyan szabályok vonatkozzanak, mint minden más üzletre” 

– írta Niedermüller.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán
 

 

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bastyaelvtars
2023. november 07. 17:37
A fidesz rezsim betiltaná most a 18 ev alattiak energiaital vasarlasat, az rendben van. De az alkohol fogyasztast azt nem korlatozzuk, isten ments :)
Krupp Skya
2023. október 31. 22:11
Igaza van a Niedermüllernek, dohányboltban csak Niedermüllert lehessen kapni, kettődarab kölcsön könyvvel a hóna alatt.
balbako_
2023. október 13. 08:34
Egyébként fingja sincs arról, hogy a kis boltok miből élnek. Elárulom a szeszes italokból, fél decis palackozott töményből, kannás borból mifenéből. A csövesek ezzel nyitják a napot.
balbako_
2023. október 13. 08:30
A csövesek meg arról híresek, hogy betartják a rendeleteket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!