Krúbi: Amíg Orbán ki nem öregszik a politikából, addig ő marad a mi új Kádárunk

2023. november 17. 13:58

„Az ellenzéki összefogás halálpontosan ugyanakkora kudarcot vallott, mint előtte bármi más” – mondta a baloldali rapper.

2023. november 17. 13:58

Hosszú interjút adott Krúbi a Recorder-magazinnak. Az interjú második felében a politikára terelődött a szó, miután leszögezte az előadó, hogy „Nagy Feró lázadóból seggnyaló lett”, valamint „már nem abban vagyok, hogy megb.szok mindenkit a kocsmában”.

Még azon is elgondolkozott, hogy „mi lesz, ha 35 leszek, és lesz 3 gyerekem. Hétvégente apu megy rappelni, és fröcsög a g..i a színpadon?”

Krúbi a politikáról

Horváth Krisztián – Krúbi – beszámolt arról is, hogy kiábrándult a politikából. Mint fogalmazott, „a 2022-es választások után megváltozott, hogyan viszonyulok a magyar politikához”. „Előtte is kiábrándult voltam, de akkor még tudtam átmenetiként tekinteni a magyar politikai klímára, aminek jön majd helyére valami, ami vagy jobb lesz, vagy rosszabb. ’22-ben viszont az a lesújtó, és egyben megnyugtató érzés tört rám, hogy ez a rendszer konstans. Az ellenzéki összefogás halálpontosan ugyanakkora kudarcot vallott, mint előtte bármi más, pedig már a Fidesztől függetlenül se lehetett érte lelkesedni. Elkezdtem azt érezni, hogy amíg Orbán ki nem öregszik a politikából, addig ő marad a mi új Kádárunk – 3-4 ciklusig még biztosan. 

A választások óta azt érzem, hogy ez ugyanolyan állóvíz, mint a szocializmus volt, és a rendszerváltás rövid ideig tartó illúziója után csupán annyi történt, hogy az előző Nagy Testvért lecseréltük Orbánra”

Ezzel pedig a saját szerepem is újrakereteződött a rendszerben, de közben azokkal a dalokkal koncerteztem, amikben még mást éreztem, és az újakat még nem adtam ki”.

Ezt is ajánljuk a témában

„Sose gondoltam, hogy a dalaim bármit is változtatnának a hazai politikai kultúrán” – folytatta, majd a szigetes fellépésével kapcsolatban pedig így fogalmazott: „ebben a műsorban igazából nem kommentálom ezt a királyságot, csak annyit mondok, hogy a Fidesz az úr. Nem azt, hogy és ez baj, vagy és ez jó. Csak belehallod, mert van egy véleményed róla, és érződik az is, hogy mi az enyém. 

Most ők az urak, mint Az oroszlánkirályban a Mufasza, és az ő gyereke, és senki nem kérdőjelezi meg, hogy miért az oroszlán az állatok királya. 

A korábban említett fásultságomat jelképezi, hogy a műsoromban sem kérdőjelezem meg az uralkodó létjogosultságát. Csak a sajtóban ezt másképp kezelik, mert ott mindent el kell helyezni egy végletes skálán, hogy hú, most megmozdult valami, a fiatalok azt kántálják, hogy Mocskos Fidesz!, szóval velünk vannak. A kormánypárti sajtóban pedig azt szajkózzák, ha bárminemű kritika éri a kormányt, hogy annak csak az lehet az oka, hogy pénzelik valahonnan. Valójában meg annyi történt, hogy egy ember csinált egy jó rapkoncertet, és mint annyi mindent, a politikával kapcsolatos gondolatait is beleírta, és ezt egy csomó ember élvezte, mert hasonlóan gondolkodik ebben a kérdésben. Ennek nincs politikai jelentősége, ez szimplán csak egy művészi megnyilvánulás. Nem akarok a forradalmár szerepében tetszelegni, amikor nem érzem magam annak. Régen se éreztem, most már meg pláne.”

Ezt is ajánljuk a témában

Kapcsolódó vélemény

undefined

Kacsoh Dániel

Mandiner

Idézőjel

A Telex munkatársa szerint konkrétan úgy üvöltött a „mocskos Fidesz!, mint a szar”, és az egész „olyan volt, mintha az összes magyar Krúbira ment volna”. Nyilván viccelt.

Nyitókép: Facebook/Nagy Márton

 

Összesen 291 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina11
2023. november 19. 15:56
„Sose gondoltam, hogy a dalaim bármit is változtatnának a hazai politikai kultúrán” – folytatta, majd a szigetes fellépésével kapcsolatban pedig így fogalmazott: „ebben a műsorban igazából nem kommentálom ezt a királyságot, csak annyit mondok, hogy a Fidesz az úr. Nem azt, hogy és ez baj, vagy és ez jó. Csak belehallod, mert van egy véleményed róla, és érződik az is, hogy mi az enyém. " csak úgy véletlenül...de milyen érdekes, hogy ezek a véletlenek jelennek meg az összes "független, pártatlan, nem politizáló" színpadnyikhaj munkásságában. Még véletlenül sem reagálnak Karácsony Gergely agyament hazugságaira, nem írnak dalt a sorszám szerint menetelő mikródollárokról, ahogy a keskeny nyíláson át befurakodnak az adománygyűjtő dobozokba....
rocktoberi-2
2023. november 19. 10:37
A hülyegyerek ott téved, hogy Nagy Feró a szocializmus idején volt a tűrt/tiltott kategóriában míg most nincs mi ellen lázadnia. Elmondta többször is, hogy annak idején is annyit akart csak, hogy hagyják zenélni. De mit tudhat erről egy kis hülyegyerek?
catalina11
2023. november 18. 14:29
Tommaso 2023. november 17. 19:47 IGAZ, hogy Ornbán hazaáruló, IGAZ, hogy velejéig korrupt, IGAZ hogy a szövetségesinket is elárulja, IGAZ, hogy nála a legbrutálisabb az áremelkedés, IGAZ, hogy a korábbi megszállóink seggét nyalja," IGAZ, hogy 4x2/3..
nemmondom
2023. november 18. 13:48
Krúbi is a háttérben várhatja ki, míg Azahriah fut.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!