Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Miért lenne morálisan felsőbbrendű a Momentum?

2023. november 17. 07:13

A Momentum veszélyes játékba kezdett.

2023. november 17. 07:13
null
Nagy Ervin
Nagy Ervin
Magyar Hírlap

„Abban viszont Ungár Péternek tökéletesen igaza van, hogy a Momentum testtartása a legálszentebb. Habár az LMP sem kap egyelőre nagyobb hitelt a választópolgároktól, ám az tény, hogy az ellenzéki oldal közé vonalat húzni, az egyiket az igazság, a másikat pedig a hazugság kultúrájának nevezni igen huszáros, ám nyilvánvalóan kudarcra ítélt próbálkozás. Nem is beszélve Donáth Anna pökhendi kijelentéséről, miszerint a Momentum lenne az igazság kultúrájának kizárólagos letéteményese.

Jogosan merül fel a kérdés. Miért csak most állítja szembe magát a Momentum a Demokratikus Koalícióval? Miért nem jutott eddig eszükbe Gyurcsány Ferenc 2006-os őszödi beszéde és a rendőrterror?

A Momentum veszélyes játékba kezdett. Aki morális fegyvert ránt, az ne csodálkozzon, ha ugyanolyan eszközökkel lőnek rá vissza. Elő fog kerülni Hajnal Miklós állítólagos diplomája, Bedő Dávid állampolgársága vagy Cseh Katalin céghálózata. De a párt genezise, az olimpia megfúrása sem éppen az igazság kultúrájában fogant. Végül felemlegethetjük azt is, hogy a Momentum volt az egyetlen párt a rendszerváltoztatás óta, amely Szlovákiában és Romániában a magyar identitású pártok ellen kampányolt.

Ez lenne az igazság kultúrája?

A Momentum igazi baja az, hogy ők maguk sem tudják, hogy mit akarnak. Üresek, nincs valódi mondanivalójuk. Sőt! Magukat sem ismerik igazán. Azt viszont helyesen érzékelik, hogy a dominanciaharcot a Demokratikus Koalícióval szemben elvesztették és az »újgenerációs« jellegüket is varázstalanították. Nem tudnak alternatívát állítani, nem tudnak új szavazókat megszólítani, így inkább morális pózba vágják magukat. Teljesítmény helyett a kivagyiságot választják”

***

Nyitókép: Isza Ferenc / AFP

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2023. november 26. 20:35
A velejéig korrupt, nemzetellenes, áruló dollárellenzék vádolja a Fideszt! Az egyetlen pártot, amelyik Magyarország érdekeiért dolgozik. Bruhahahaha..... No elmentek ám a búsba! Különben is.... Pukkadj meg te kis genetikailag is bolsevik pulyka, Rákosi jobbkezének unokája... Csak Donáth apó kezét figyeld, Az nök között nagy pánikot kelt. Bár szoknyák alatt fürgén matat, De göze sincs már, hogy mit kutat. Kislánya egy ádász bajkeverő, Mint példaképe Rákosi és Gerő, Nö létére van benne pusztító erő, Az unió zsoldjába nagy ricsajt ver ő.
Abafy Alfréd
2023. november 18. 18:12
"Ez itt a kérdés?" szokja ( sic!) mondani esténként a tévében Gulyás István
polárüveg
2023. november 17. 16:01
Momentum momentán a Külföldről Irányított emberek Pártja, hm, illetve Szervezete. Ha a kitartóikat is pontosítanánk, még csúnyább név jelenne meg.
billysparks
2023. november 17. 14:47
Pontos elemzés, még úgy is, hogy a cikkíró valamiféle tényezőként ír a Momentumról. Nem tényezők ők a magyar politikában. Kb. az LMP útját járják majd be. Jelenleg a lefelészálló ágon vannak, a végén megpihennek 2-3 %-on. Választásról választásra fognak gyengülni, hiszen aki még szavazna rájuk, már az sem fog, mert elvesztett szavazat a Momentumra leadott szavazat. ( Ellenzéki szemszögből természetesen, én szeretném, ha megállnának 4,5 %-on.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!