Személyvonat és tehervonat ütközött Sápnál, többen megsérültek

2023. november 15. 08:39

A baleset következtében mindkét mozdonyvezető, a jegyvizsgáló és négy utas is megsérült.

2023. november 15. 08:39
null

A Mávinform honlapján közzétett információk szerint a baleset szerda hajnalban történt a Hajdú-Bihar megyei Sáp vasútállomásán. A jelentés szerint a tehervonat figyelmen kívül hagyta a Sáp állomásra vonatkozó behaladási tilalmat, átlépte a jelzőt, és összeütközött a Biharkeresztesről Püspökladányba tartó személyvonattal, amely épp az állomáson várakozott.

A baleset következtében mindkét mozdonyvezető, a jegyvizsgáló és négy utas is megsérült.

 A sérülteket már ellátták a kiérkező mentők. A helyszínelés idején a vonatforgalom Püspökladány és Berettyóújfalu között szünetel, és a utasokat pótlóbuszok szállítják. 

A Brassó felől érkező Corona InterCity utasait Berettyóújfalutól Püspökladányig pótlóbuszok viszik, ezért az érintett utasoknak hosszabb utazási idővel kell számolniuk.

(MTI)

***

Nyitókép: MTI

 

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ad majorem Dei gloriam
2023. november 17. 18:40
ETCS nem volt? Vagy volt, de kiiktatták? A tehervonatnak meg kellett volna állnia vörös jelző meghaladása esetén.
billysparks
2023. november 15. 16:24
Obsitos Technikus 2023. november 15. 10:57 A vicces, hogy az állomáson a legkorszerűbb, Elektra2 biztosítóberendezés van.. Pont ez volt a baleset oka. ( Nem kiváltója). Ugyanis az Elektrában az érkező vonatnak a vágányútját meghosszabbítja az első érintett váltóig - úgymond megcsúszási távolság-, feltételezvén, hogy a vonat megálláskor túlhalad a jelzőn. ez két perc, amíg oldódik, addig nem lehet kitérőbe állítani ezt az érintett váltót. Az MMV mozdonyvezető elaludt, minden bizonnyal megbuherálta az éberségit ( vagy már álmában is nyonkodja), így még nem volt idő kitérőbe állítani a vasat, maradt egyenesben, ami rávezette a tehert a személyre. Szóval, valóban vicces, hogy a legmodernebb bizbernél , történik egy ilyen baleset, pont a túlbiztosítás miatt. A régi jó D 55- nél a teher ment volna félre. Aztán, hogy utána mit csinál az alvó mozveznél, már egy másik tészta.
pipanszky
2023. november 15. 13:12
Jobbulást, gyógyulást a megsérült vezérnek!
pipanszky
2023. november 15. 13:10
Köszönjük meg libajnai gordonkának és tettestársainak, hogy utolsó leheletével még kijátszotta a MÁV Cargót (a nyereséges teherfuvarozási részt a MÁV-ból) az osztrákoknak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!