Teljesen rendben van, ha valaki nem érti, nem érzi, mi a tegnapi focidrámában a nagy történet, mi ebben a varázslat

2023. november 20. 12:22

Csak azt kérem, lássa be: ott van az, csak ő nem érti. Mi igen.

2023. november 20. 12:22
null
Bencsik Gábor
Bencsik Gábor
Facebook

„Bajnokok.

Láttad? Láttam!

Ahogy belőtte! Ahogy kivédte!

És mesélik egymásnak átlelkesülve azt, amit mind a ketten átéltek. 

Azok a nagy történetek, amelyek újra és újra mesélésre csábítanak.

Újra és újra nézem a tegnapi focidráma képeit, ahogy a hatvanezer ember énekli a Nélküledet, ahogy a fiúk szenvednek a pályán, ahogy fokról fokra maguk fölé nőnek, ahogy a küzdelemben kibontakozik a győzelem, ahogy a hatvanezer ember a Himnuszt énekli. Teljesen rendben van, ha valaki nem érti, nem érzi, mi ebben a nagy történet, mi ebben a varázslat. Csak azt kérem, lássa be: ott van az, csak ő nem érti. Mi igen.”

Nyitókép: Bencsik Gábor Facebook-oldala

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
polárüveg
2023. november 21. 07:42
II. A hazafi a többi nemzettel is partner a kölcsönös előnyök és tisztelet mentén. A globálinternacionalista viszont az ideológikus felsőbbrendűsége hamis tudatából a többi nemzetet is lekezeli, kihasználni, lenyomni akarja, nem tiszteli a hagyományait, nem tartja vele szemben a szerződéseket, és így tovább. A sport segíti a közös nemzeti érzést, a nemzeti öntudatot. Aki nem hazafi, annak ez csak üres szó. A globálinternacionalistáknak meg vörös posztó, mert akadályozza őket az éppen aktuális világmegváltó (meggazdagodási) tervükben, kampányukban.
polárüveg
2023. november 21. 07:42
I. Akinek nincs identitása, öntudata, az gyökértelen. Márpedig aki gyökértelen, azt lehet csinált eszmeáramlatokkal ide-oda fújni, sodortatni. Nem találja a helyét, egy mozgatható üres báb. S a legfontosabb: Az ország lakója nem védi meg az országot, hanem a hon védő védi a hazáját. A lakó ha talál egy jobb lakást, lakhatást, akkor továbbáll; a hazafi pedig nem hagyja el a szülőföldjét, a hazáját semmiképp. Ez a vízválasztó, és itt kellene rendet rakni először a fejekben, majd a viszonylatokban. Akkor a fejeket nem lehet megszédíteni agymosásokkal. Rend az országban, akkor tervezhető az élet, a jövő, a vállalkozás a többségnek. A káosz csak nagyon keveseknek előnyös, a nép rajtaveszt.
Akitlosz
2023. november 20. 21:02
Ha kenyér nincsen, akkor legalább cirkusz legyen! Ezért erőlteti a politika az élsportot. Semmilyen gyakorlati jelentősége nincsen, a nép, a nemzet, az ország szempontjából, hogy ki az Európa Bajnok egy sportnak nevezett dedós játékban. https://www.youtube.com/watch?v=sLr1GZ5oI2Y Fontos dolgokban tessék sikereket elérni! Életszínvonal, pénz stabilitás, államadósság csökkentés stb. Az élsport lényegtelen egy ország sikere vagy sikertelensége szempontjából.
llnnhegyi
2023. november 20. 19:37
Bencsik Gábor Stumpf András az ATV Egyenes beszéd műsorában rajonganak éppen Odavalók! NEM a Hír Tv-be.,!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!