Választási csalás, korrupció, behódolás a külföldi érdekeknek... – itt a lista, mitől védené meg hazánkat a szuverenitásvédelmi törvénycsomag

2023. november 28. 11:33

Az igazságügyi miniszter szerint évek óta történnek kísérletek arra, hogy külföldiek befolyást szerezzenek Magyarországon, külföldi személyek és szervezetek szeretnék az akaratukat érvényesíteni.

2023. november 28. 11:33
TUZSON Bence

Napi szinten éri támadás a szuverenitást, ez ellen védekezni kell – jelentette ki Tuzson Bence igazságügyi miniszter az Országgyűlés keddi ülésén, a szuverenitásvédelmi törvénycsomagról folytatott vitában.

A tárcavezető expozéjában kiemelte: szuverenitásunk megőrzése talán az egyik legfontosabb feladattá vált Magyarországon, és a kormány által kezdeményezett, most tárgyalt alaptörvény-módosítás, valamint a törvénymódosítás sorsfordító jelentőségű, hiszen „a legutóbbi választásokat követően már bebizonyosodott, hogy bizonyos nemzetközi erők arra törekszenek, hogy beavatkozzanak a magyar választások eredményébe”, és ezzel befolyást szerezzenek Magyarországon. 

Tuzson Bence hangsúlyozta: nagyon erős az a törekvés, hogy a magyarok kezéből kivegyék az önrendelkezés jogát, és Európa egy olyan birodalommá váljon, ahol a nemzetállamok helyébe egy Európai Egyesült Államok lép. Ezt nem hagyhatjuk, hiszen ez hosszú távon óriási károkat okozhat Magyarországnak – mondta a miniszter.

Mint kifejtette: „alkotmányos önazonosságunknak a megőrzése kiemelt feladat” és komoly próbatétel is. 

Évek óta történnek kísérletek arra, hogy ezt az önazonosságot megsemmisítsék, átalakítsák és külföldiek befolyást szerezzenek Magyarországon, külföldi személyek és szervezetek szeretnék az akaratukat érvényesíteni – közölte. 

Úgy vélte, „hazánknak, minden országgyűlési képviselőnek és mindenkinek ez ellen a leghatározottabban fel kell lépni”.

A legutóbbi országgyűlési választások komoly példát mutattak arra, hogy miként érkeznek külföldről pénzek, hogyan próbálják a választások eredményét befolyásolni, és ezt már nemzetbiztonsági vizsgálatok is alátámasztják. Aggodalomra adhat okot ez a folyamat, de a kormány kitart Magyarország önazonosságának megőrzése mellett – tette hozzá. 

Tuzson szerint figyelemmel kell lenni a magyar emberek véleményére is, ezért indított a kormány nemzeti konzultációt. Hamarosan megismerhető lesz a magyar emberek véleménye minden olyan kérdésben, amely Magyarország szuverenitása szempontjából kiemelten fontos – fogalmazott. A tárcavezető kijelentette: 

Magyarország a magyar embereké, a választásoknak a magyar emberek akaratát kell leképezniük. 

Kitért rá: másfajta támadások is érik Magyarországot, mert a világ konfliktusokkal telivé vált, jelentősen megváltozott a biztonsági környezet, erre a kormánynak, az Országgyűlésnek reagálnia kell, ezért a honvédséggel kapcsolatban is újításokat vezetnek be.

Közölte: a digitalizációról is szól az alaptörvény-módosítás, az elmúlt időszak változásai miatt meg kell erősíteni a digitalizációt, ezzel a magyarok élete könnyebbé válhat. A javaslat tehát meghatározza a magyar szuverenitás védelmének új elemeit, lehetőséget ad egy új hivatal létrehozására, valamint megerősíti a magyar emberek biztonságát. A cél az, hogy Magyarország szabad ország maradhasson, amely képes reagálni a digitális kor kihívásaira is – összegzett. 

***

Nyitókép: Tuzson Bence igazságügyi miniszter expozét tart a szuverenitásvédelmi törvénycsomagról folytatott vitában az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. november 28-án.
MTI/Máthé Zoltán

 

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cccbasatu
2023. november 28. 15:27
Dióták a szuverinitásunkat már akkor elvesztettük amikor a bugrisok csalással bevittek bennünket a xarkupac EU-ba! Mit akartok fidesznyik bunkók ti is nyakik benne vagytok ebbe a mocsokságba.
Átoperált Kiscsoportos
2023. november 28. 14:50
Ostoba Kolhozcselédek, Nindzsa Bogyók ! Bokáznotok és nyalnotok kell a Villámkezű Elmebetegnek. Istenítsétek az ostoba tolvaj nindzsvajdátokat aki miatt - már csak a bolgárok vannak mögöttünk - majd' 3 szorosa lett az államadósságunk - az € zóna 3-szorosa az inflációnk - idén kb 2000 milliárd buktája lesz az mnb-nek - az EU-ban az értékéből a legtöbbet vesztett deviza a HUF lett - az ország 4 régiója is az EU legszegényebbje közé tartozik - 450 körzeti orvosi praxis betöltetlen - EU-ban nem szavazták meg a fideszesek a csalással kivitt EU-s pénzekről szóló határozatot - az EU-ban nem szavazták meg a fideszesek pénzmosás elleni uniós határozatot - az EU-ban nem szavazták meg a nők elleni erőszakot elítélő határozatot. - EU-ban nem szavazták meg a fideszesek a az uniós ügyészséget - csőd volt a járványkezelés (kezdve az ágykiürítéstől) - 209 milliárdot juttattak az MVM-nek (mert rezsicsöki van)az meg milliárdokkal támogatja a fradit. - lerombolták az eü-t. - lerombolták az oktatást.
Namond
2023. november 28. 14:49
Ki védi meg a magyar polgárokat az Orvbán körüli - esetenként monopóliumokat tulajdonló - oligarchák profitéhségétől? Nevezetesen az állami gyorsforgalmi utak java részének üzemeltetését az állami Magyar Közút Nonprofit Zrt.-től - eszközeivel és személyzettel együtt, INGYEN - átvevő Mészáros Lőrinc és Szíjj László tulajdonában lévő MKIF – Magyar Koncessziós Infrastruktúra-Fejlesztő Zrt-től, az eljövendő 35 évben? "Jól kitalálták az új autópálya matrica árát, vesz majd egyáltalán ilyet valaki?!" "A jogalkotó és döntéshozó nem tudta az emberek érdekeit nézni, a profitorientált szemlélet minden egyes szempontot levert. a D1-es országos éves matrica 57 260, a megyei pedig 6660 forint, az új 1 napos matrica 5150 forintba kerül majd." Ez nem rablás, a törvényesített útonállás, elvonva a magyar polgárok önrendelkezési választási szabadságát? A szuverén magyar polgárok Mészároson és Szijjon keresztül Orvbán zsellérei lesznek?
Namond
2023. november 28. 14:30
"Charles Michel azért utazott Budapestre, hogy megmentse Európa egységét, azaz megakadályozza Orbán Viktort az EU Ukrajna-politikájának blokkolásában, amely Oroszország diadala lenne – a német sajtót is érdekli az EU Tanácsának elnöke és a magyar miniszterelnök közötti találkozó" https://www.economx.hu/gazdasag/europai-tanacs-orban-viktor-brusszel-europai-unio.781105.html
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!