Francia EP-képviselő hazánkról: „Magyarország a mai állapotában már nem tudna csatlakozni az EU-hoz”

2023. december 22. 19:00

„A fideszes képviselők tudnak agresszívak lenni velem” – panaszkodott az rtl.hu-nak Fabienne Keller.

2023. december 22. 19:00

„A fideszes képviselők tudnak agresszívak lenni velem” – árulta el az rtl.hu-nak Fabienne Keller EP-képviselő, a francia jobbközép Agir párt tagja. Keller nevéhez is fűződik az új migrációs csomag, amelyet megszavazása után Orbán Viktor nemi erőszakhoz hasonlított.

Azt kell mondanom, hogy Orbán céltáblaként használja a menedékkérőket,

ahogy azt az európai technokratákkal, a zsidó emberekkel vagy az LMBTQ-közösség tagjaival teszi, hogy könnyebben elérhesse saját céljait. De nézzük inkább a menekültek valóságát: nagyon kevés ember megy Magyarországra azért, hogy menedéket kérjen, mert tudják, hogy nem látják szívesen őket a hatóságok” – fogalmazott a képviselő.

Magyarország és a közös menekültpolitika

„Amikor először úgy láttuk, hogy Magyarország valószínűleg nem fog csatlakozni a közös menekültpolitikához, megalkottunk egy szolidaritási rendszert azoknak az országoknak,

amelyek nem akarnak részt venni a menekültek elosztásában: ők fizetni fognak.

Ez egy nagyon praktikus megoldás, de nem teljesen »európai«. Nagyon nehéz, amikor egy ilyen csomagot nem fogad el Orbán, és Magyarország köré kell építeni a jogszabályozást, valamint külön passzusokat kell egy tagállam miatt beiktatni” – idézte fel Fabienne Keller.

Magyarország mai helyzete

A migránsok kérdése mellett természetesen a mai magyar demokrácia állapota is szóba került, amiről az EP-képviselőnek szintén nincs túl jó véleménye.

Azt kell mondanom, hogy Magyarország a mai állapotában már nem tudna csatlakozni az EU-hoz új tagországként,

mert az igazságügyi rendszer egyáltalán nem független, a sajtó- és médiakörnyezet pedig nem szabad. Ezt nem elfogadható Európában, hiszen a demokrácia másik alapelve a szólásszabadság mellett a hatalmi körök szétválasztása. Nem ismerünk ennél jobb felállást: önök megpróbálták például a szovjet rendszert Magyarországon” – fogalmazta meg a véleményét hazánkról Fabienne Keller.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

A nyitóképen Fabienne Keller. Fotó: LUDOVIC MARIN / AFP

Összesen 161 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Skulo
2023. december 26. 11:11
Keller? Pont olyan vagy mint Simone Bauvoir. A sexuális nélkülözés az agyadra ment.
Szeky
2023. december 24. 21:52
"igazságügyi rendszer egyáltalán nem független" Valóban nem! Pressman túl sokszor tárgyal az Országos Bírói Tanács egyes bíróival....
masikhozzaszolo
2023. december 23. 19:22
Már volt, de ideteszem a franciákat. https://videa.hu/videok/hirek-politika/franciak-franciaorszag-tkDEynwSDFOxdMnY
lefty67
2023. december 23. 16:36
Franciaország meg a mai állapotában ( 20 év múlva meg pláne), nyugodtan csatlakozhat Algériához vagy Marokkóhoz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!