Hodász András a Népszavának: A hatalom részéről nincs árokbetemetési szándék, az én részemről azonban van

2023. december 24. 09:26

Az egykori pap az egyházhoz való viszonyáról és a depresszió elleni küzdelméről is beszélt a baloldali napilapnak.

2023. december 24. 09:26

December 24-én jelent meg a Népszavában egy Hodász Andrással készült interjú, amelyben az egykori pap az árokbetemetésről, a jelenlegi hatalomról, az egyházról, valamint magánéleti ügyeiről is beszélt. A beszélgetés elején szóba került a társadalom megosztottsága, amellyel kapcsolatban Hodász elmondta: meglátása szerint 

a hatalom részéről nincs megbékélési szándék, az ő részéről azonban van.

 „Lehet, naiv álmodozó vagyok, de szeretném megszólítani azokat, akiknek csak ez a kis motiváció kell ahhoz, hogy elkezdjék a saját életükben, családjukban, közösségükben azt a fajta kommunikációt, ami az árkok betemetéséhez vezet” – fogalmazott Hodász, aki szerint a papságból való kilépés kicsit 

olyan, mint a válás, sok sebet, fájdalmat okoz”. 

A depressziójával kapcsolatban elmondta: az nem kizárólag a papi hivatásához kötődött, bár ahogy fogalmazott: „kétségtelen, hogy a hivatásom sajátosságai nem segítették a gyógyulásomat”. Arra a kérdésre válaszolva, hogy könnyebb-e Istent keresnie az egyházon kívül, Hodász azt válaszolta: 

Nem érzem úgy, hogy kívül lennék az egyházon. Hiszen katolikusnak vallom magam, eljárok szentmisére.”

Az egyházhoz fűződő viszonyáról elmondta: eléggé ambivalensnek érzi. „Kavarognak bennem az érzések. Vannak dolgok, amiket szeretek az egyházban, és vannak dolgok, amik bosszantanak. Máskülönben ez régebben is így volt.” 

A Hodász Andrással készült teljes interjút ide kattintva olvashatják el!

Nyitókép: Képernyőfotó

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gullwing
2024. január 08. 17:04
Szánalmas korcs, mióta kiugrott azóta csak fröcskölődig visszafele. Nyomorult kis féreg.
The trasher
2023. december 31. 11:48
Hát te ki vagy, renegát? Hányas gallért viselsz?
catalina11
2023. december 30. 18:14
Márai Sándor: "Nem szeretem a homoszexuálisokat: társaságuk...kínos ellenérzéssel tölt el. Nem az ellen van kifogásom, ami számukra a nemi élet megoldási képlete, ez teljesen közömbös, hanem jellemük, lényük ellen, ami torz, beteg, harmóniátlan."
survivor
2023. december 29. 22:54
A depressziónak kiváló gyógyszereii vannak 30 eve...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!