Kiderült: ennyien csatlakoztak 2023-ban a Magyar Honvédséghez

2023. december 30. 21:05

Az is beszédes, hogy az év során az iranyasereg.hu oldalra több mint 500 ezerszer kerestek rá.

2023. december 30. 21:05

A Magyar Honvédség idén mintegy 4 ezer új katonát üdvözölhetett soraiban – közölte Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter az MTI-vel a Honvédelmi Minisztérium (HM) szombati közleménye szerint.  

Az év során megtett erőfeszítések és az országos toborzókampány kiemelkedő sikerei jelzik, hogy a katonai pálya iránti érdeklődés továbbra is erős és növekvő – fogalmazott a honvédelmi miniszter a közleményben.

Mint írták, az év elején indított országos toborzókampány, amely során számos platformon jelent meg a Magyar Honvédség, az online és offline médiában, valamint iskolai előadásokon keresztül is elérte a leendő katonák széles körét.

Az év során az iranyasereg.hu oldalra több mint 500 ezerszer kerestek rá,

a toborzók pedig több mint 42 ezer hívást fogadtak, és a toborzóirodák forgalma érezhetően megnőtt – ismertette a miniszter.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf emlékeztetett, hogy az év kiemelkedő eseményei közé tartozott az augusztus elejétől szeptember közepéig tartó időszak, amikor mintegy 1500 új katona csatlakozott a Magyar Honvédséghez.

Az „Embert a vasra!” kampány jelentős sikerét bizonyítja, hogy ezen időszakban, szeptember 11-én és 12-én több mint 500 újonc vonult be,

elsősorban a Lynx harcjárművekkel felszerelt MH Kinizsi Pál 30. Páncélozott Gyalogdandárhoz, továbbá Önkéntes Katonai Szolgálatra és a más helyőrségekben szervezett alapkiképzésekre – tették hozzá.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2024. január 10. 15:31
Na és hány embert rúgtak ki 2023-ban a Magyar Honvédségtől?
Kerezs
2023. december 31. 12:12
Lehet elmélkedni, de aki katona akart lenni, már bent van. Az ukrán, orosz, szlovák, német stb. példák és felmérések alapján ennek is egy része, vagy jó része éles helyzet esetén, ha van lehetőség, inkább kihagyja az eseményt. Európa társadalma megváltozott.
lazio154-2
2023. december 31. 09:36
Nagyon kevés ez! Főleg úgy, hogy ez a 4 000 létszám tartalmazza az önkéntes szolgálatot vállalókat is. Azt sem emliti az írás, mennyien szereltek le.
cebora-2
2023. december 31. 05:40
Játék hadsereg. Egyenruhás civilekkel. Legalább a volán sztrájk idején lehetne használni őket, mint buszvezető, hogy ne a vidéki embereken tombolják ki magukat az elégedetlen buszvezetők, de még erre sem jók. Vészhelyzetben vajon hányan másznak bele a "vasba", amikor a jó fizetésért, meg is lehet halni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!