Krúbi gondolom rossz véleménnyel van az intézményes ellenzékről, meg rólam, meg Noárról

2023. december 03. 11:51

Amit Noár csinál, azt pedig úgy látszik csupán saját morális nagysága ítéli meg.

2023. december 03. 11:51
Ungár Péter
Ungár Péter
Facebook

„Az elmúlt hónapokban többször kritizáltam a »Noár« névre hallgató mozgalomszemélyt, elsősorban azért, mert minden társadalmi kérdésben mindig főszereplő szeretne lenni. Csak olyan társadalmi esemény tud történni ebben az országban, amellyel kapcsolatban fontosnak érzi, hogy valamit mondanjon/slammeljen/csináljon. Ezzel két probléma van: egyrészt eltűnnek az árnyalatok, a hangsúlyok a megszólalásokból, minden egy folyamatos üveghangon való üvöltésnek tűnik, ami valójában szerintem pont a Fideszen kívüli világ legnagyobb gondja. Mert egy idő után a folyamatos üvöltés is csak rendkívül unalmas. Másrészt felmerül a gyanú, hogy a lényeg nem a képviselet, hanem a szereplés. 

Az ügyek képviseletének helyes módjáról lehet és kell vitázni, és ennyi szerepléssel ebben a vitában Molnár Áronnak is részt kell vennie: nem áll felette semminek, ő is kritizálható, ahogy ő is kritizálhat minket. Szerintem ő egy mindenlébenkanál, gondolom szerinte én meg egy Gyurcsány-bérenc, NER-csicska vagyok. Ez a dolgok természetes működése, ez a véleménypluralitás maga.

Úgy tűnik, hogy ezt Molnár Áron mégse gondolja így. Történt ugyanis, hogy egy zenész – Krúbi – kritikát fogalmazott meg a NoÁr-al kapcsolatban, és egyből jött a válasz, hogy akkor mondja meg, mégis hogyan lehetne ezt jobban csinálni. Ez nincs így. Krúbinak nem kell tudnia a választ, nincs ilyen felelőssége. Senkinek sem kell tudnia, csak azoknak, akik csinálják. 

Krúbi gondolom rossz véleménnyel van az intézményes ellenzékről, meg rólam, meg Noárról. Szíve joga. Nem feladata, hogy alternatívát kínáljon. Nincs ilyen morális kötelessége. Mindenkinek azt kell jól csinálnia, amit csinál. Neki ez a zene. Azt pedig a közönség ítéli meg. Amit én csinálok, azt a választók. Amit Noár csinál, azt pedig úgy látszik csupán saját morális nagysága.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bornemissza-3
2023. december 04. 12:45
Őt a pénztárcája ítéli meg. Molnár Áron egy színész, akinek ez a megélhetése. Hogy szerepel. Ez is egy szerep számára, amin keres. Amíg ezt filmekben és színpadon teszi, addig beszélhetünk arról, hogy azt hogyan csinálhatná jobban. Azt, ami a dolga. De ha a politika színpadán akar színészkedni, abban nem lehet sikeres. Mert ahhoz nem ért. Azt csak eljátssza. Ő az, aki egy sorozatban eljátssza a főorvost, majd azt képzeli, hogy tényleg az és bemegy a műtőbe is műteni. Aztán azt kérdezi, hogy de hogy csinálhatná jobban. Hogyan lehetne jobb orvos. Sehogy. Mert az nem egy kórházsorozat. Az orvos az egy másik szakma. Ő pedig nem az. Úgy, ha a suszter a kaptafánál marad. Persze, vannak megélhetési politikusok is, akiknek ez csak könnyű pénzkereset. De azok valójában csak trógerek, és túlkínálat van belőlük.
DINO54
2023. december 04. 07:56
Zsiráfnyakú gnóm buzi! Élvezd az örökséged és tartsd távol magad a politikától!
sober
2023. december 03. 23:29
ungár egy intelligens koma! de hogy miért kell neki nulla agyú ökrökkel foglalkoznia ...?! nem értem!
Spiritmonger
2023. december 03. 22:50
Itt minden pofon jó helyre megy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!