Nagy Feró Pressmanről: A szovjet most Nyugatról fenyegeti Magyarországot (VIDEÓ)

2023. december 06. 09:37

A rockzenész szerint Amerika mindig úgy tesz, mintha a barátunk volna, de közben parancsolgat nekünk.

2023. december 06. 09:37

A szovjet és az amerikai csizma közé vagyunk beszorítva újkori történelmünkben, de most a „szovjet” Nyugatról fenyeget minket – mondta a Magyar Nemzetnek adott interjújában Nagy Feró, aki hétvégén a Beatrice 45 jubileumi nagykoncertre készül, az interjúban természetesen politikai témák is előkerültek.

Nagy Feró az Egyesült Államokról is elmondta a véleményét, szerinte „Amerika olyan nagyhatalom, amely mindig úgy tesz, mintha a barátunk volna, de közben parancsolgat nekünk.”

Azt is elmondta, hogy

David Pressman, Amerika budapesti nagykövete nyíltan provokálja hazánkat.

„Nem vagyok homofób, de mi közöm a magánéletéhez?” – fogalmazott azzal kapcsolatban, hogy őt zavarja, amikor a nagykövet bejelenti, hogy meleg, a párja egy férfi.

Azt is hozzátette, hogy a világ nagy hazugsága, hogy a demokrácia nyugati formáját az egyetlen lehetséges igazságként adják elő. „Számomra az nem demokrácia, ha »beverik a pofámat«, mert olyat mondok, ami nem a kedvükre való” – tette hozzá.

Arról beszélt is, most azért vagyunk rendszerellenesek, mert az Európai Unió ellen vagyunk. A rockzene mindig is politizált.

Aki játssza a függetlent, az általában baloldali.”

A mai magyar politikai rendszerről is elmondta a véleményét a rockzenész, aki szerint a rendszerváltozás után valójában a 2010-es éveket kellett kivárni, hogy „tényleg mindent ki lehessen mondani”. Nagy Feró úgy látja, az igazi rendszerváltás most zajlik, a kulturális életben is nagyon jól látható ez.

A teljes interjú alább tekinthető meg:

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Mandiner / Földházi Árpád

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
B_kanya
2023. december 08. 09:38
A marx szobor germanisztánban, horngyufa terem brüsszelisztánban....
dryanwolf
2023. december 07. 11:14 Szerkesztve
"A szovjet most Nyugatról fenyegeti Magyarországot" Már Svájcban vannak az oroszok?!
nempolitizalok-0
2023. december 06. 13:43
Milyen igaza van.
lájkbajnok
2023. december 06. 12:04
Az ócska, szar kamu rockzenédet is Amerikából loptad. Az egész életműved onnan származik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!