Szeged legmagasabb épületének faláról tekint le ránk Szent-Györgyi és Karikó

2023. december 22. 22:34

A Tisza-parti város így is tiszteleg a Nobel-díjasai előtt.

2023. december 22. 22:34

 Botka László, Szeged polgármestere még októberben jelentette be, hogy 

gigantikus falfestménnyel fog tisztelegni a város két Nobel-díjas kutatója, Karikó Katalin és Szent-Györgyi Albert előtt.

A munkálatok novemberben kezdődtek az újszegedi 17 emeletes toronyház tűzfalán, körülbelül egy hónappal később, csütörtökön pedig már az állványzatot bontották a munkások. Az alkotást Mihálik Edvin, Újszeged önkormányzati képviselője adta át – írta a Délmagyar

A lap ismertette, hogy a Nobel-díjas biokémikusok portréját Fuchs Erik grafikus készítette el, felfestését a Színes Város Csoport nyolc alkotója végezte el az újszegedi toronyház tűzfalára. 

Flór Péter, a csoport főtitkára elmondta, a fővárosi 8. kerületben már készítettek hasonló magasságban alkotásokat, oda a Vuk és a Macskafogó rajzfilmekből festettek egy-egy jelenetet – idézte a Délmagyar.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép: Gémes Sándor/Délmagyarország

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gullwing
2023. december 28. 09:34
Emlékezzünk anno elqró is felkerült bpesten egy panel oldalára. Ő a süllyesztőbe került.
Andilla
2023. december 23. 19:57
Szent-Györgyi forog a sírjában.
zakar zoltán béla
2023. december 23. 09:39
Nyet
Uztu
2023. december 23. 09:05
Gáz
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!