Újra mindkét vágányon közlekednek a vonatok Budapest és Bécs között

2023. december 20. 18:12

„Azt csináljunk majd nagyban, amit az 1-es vonalon csináltunk »kicsiben« az elmúlt három hónapban. Folytatjuk!” – fogalmazott Lázár János építési és közlekedési miniszter.

2023. december 20. 18:12
null

Decemberben sikeresen újraindult a forgalom a győri vasúti fővonalon. Lázár János építési és közlekedési miniszter arról írt a Facebook-oldalán, hogy sokan úgy gondolták, nem lehet ilyen rövid idő alatt befejezni a munkálatokat.

Megcáfoltuk őket. Bebizonyítottuk, hogy lehetséges.

Három hónap alatt – tartva a feszes határidőket és a költségvetést, legyőzve minden technikai akadályt – megcsináltuk” – írta.

December 10-étől ugyanis már újra mindkét vágányon közlekednek a vonatok Budapest és Bécs között.

„Ha elindulhat a magyar vasút 10 éves fejlesztési programja, azt csináljunk majd nagyban, amit az 1-es vonalon csináltunk »kicsiben« az elmúlt három hónapban. Folytatjuk!” – fogalmazott az építési és közlekedési miniszter.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: MTI/Varga György

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2023. december 20. 19:03
Hogy fog hiányozni a két nagy bőrönddel vonatról le-, vonatpótló buszra fel, majd a buszról le-, és újra egy vonatra felszállás!
Tommaso
2023. december 20. 19:01
Lázár jobban tenné ha RÁKOS-DUBAJ épitése helyett, a sok ezer km hosszú, pocsék állapontban lévő sinpár rendbetételére költené a pénzünket.
Akitlosz
2023. december 20. 18:31
Budapestről Bécsbe? Átszállás nélkül? Az ám a komoly! Régen Párizstól Isztambulig lehetett közlekedni átszállás nélkül Bécsen és Budapesten át vonattal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!