Majdnem vasúti tömegszerencsétlenséget okozott a tolvaj: még mindig keresik

2024. január 06. 22:50

A tettes miatt téves jelzést adott a biztosító berendezés Szolnokon.

2024. január 06. 22:50

A Szolnoki Rendőrkapitányság nyomozást folytat ismeretlen tettes ellen, aki 2023. december 12-én 10 és 11 óra között Szolnok vasútállomás területén több váltó betápláló vezetékeként szolgáló 25 mm2-es sodrott rézkábelt eltulajdonította,

melynek következtében a biztosító berendezés a vasúti pálya foglaltságával kapcsolatban téves jelzést adott

– írja a Police.hu.

A Szolnoki Rendőrkapitányság munkatársai kérik, hogy aki a cselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Szolnoki Rendőrkapitányságon, vagy hívja a 06-56-501-600 telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es díjmentes segélyhívó számon.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Police.hu

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lbs0420
2024. január 07. 18:39
A vasúti vezetékek kábelek lopása már sok évtizedes múltra tekint vissza! Az egyik "Bermunda háromszög" budapesten Kőbánya Felső és Rákos állomások között van.Ott rendszeresek a lopások! Elrettentő példa, hogy a biztosító berendezési szakszolgálat munkatársai akkor értek oda, amikor a tolvajok a helyszínen voltak. Az egyikük - jó erőben révén - a helyszínen komoly mechanikai figyelmeztetésben részesítette az egyiket. A tolvaj, feljelentést tett a helyi rendőrségen,ahol magával a tolvajlással mint ténnyel a továbbiakban már nem is foglalkoztak, hanem a sértetté is vált tolvaj végett a munkatársat jelentette fel! Hosszú ideig járt utána a bíróságra, ahol önbíráskodás volt ellene a vád, hogy tisztázza magát. Magának a lopással a bíróság nem is foglalkozott! P3edig huzamosabb ideig késve jártak a vonatok ott, amely egyébként egy nagy forgalmú vonalszakasz!
vizesnyolcas
2024. január 07. 16:15
Az a baj, hogy ezt az ellopott rézkábel ára alapján csak szabálysértésnek fogják minősíteni, ahelyett, hogy az okozott veszély mértéke alapján ítélnék meg.
konfucius
2024. január 07. 15:35
Az ilyet, ha egyszer elkapták, le kell ültetni egy szemléltető videót megnézni, amelyben deepfake technológiával a családját bemutatni, amint az általa okozott vasúti szerencsétlenségben meghalnak. Közelről mutatni neki mindenkit, akihez kötődik, hogy hogyan, milyen sérüléseket szenvednek, milyen az arcuk közben. Mindent az utolsó leheletükig.
nempolitizalok-0
2024. január 07. 13:04 Szerkesztve
Nem tudták hol kell keresni???? Ezért is kellene visszahozni a csendőrséget.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!