Íme a miniszterelnök sajtófőnökének reakciója a Balog Zoltán sorsát érintő döntésre

2024. február 13. 22:37

Nem váratott magára sokat a válasz.

2024. február 13. 22:37

Mint arról beszámoltunk, megszólalt Balog Zoltán a kegyelmi ügy kapcsán, a nyilatkozatot a Magyarországi Református Egyház YouTube-csatornáján közölték.

Balog Zoltán: Tévedtem és hibáztam

„Amikor gyanú merült fel az igazgató ellen, azonnal felfüggesztettem, vizsgálatot rendeltem el, s a büntetőeljárás végén börtönbe került. Vele én személyesen soha nem találkoztam, kegyelmi kérvényt nem nyújtott be. Az igazgatóhelyettes, K. Endre érdekében, akit nem pedofilként ítéltek el, mások fordultak a köztársasági elnökhöz kegyelmi kérvénnyel. Tehát a kérvényt nem én nyújtottam be és nem is terjesztettem fel. Másokkal egyetemben az én véleményemet is kikérték. Az előzetes vélemények és a rá és életére vonatkozó információk alapján egyetértettem azzal, hogy kegyelmet kapjon.

Tévedtem és hibáztam”

– mondta Balog Zoltán, akinek a sorsáról titkos szavazáson döntöttek a Református Egyház esperesei és egyházmegyei főgondnokai. A megkérdezettek 86 százaléka bizalmáról biztosította a református egyház hazai vezetőjét. Erről itt írtunk bővebben. 

Íme a miniszterelnök sajtófőnökének reakciója a Balog Zoltán sorsát érintő döntésre

A fejlemények után a Telex megkereste a miniszterelnök sajtófőnökét, hogy informálódjon Orbán Viktor véleményét illetően. Havasi Bertalan válasza így szólt:

Orbán Viktor a református egyház tagjaként bízik az egyházi vezetőkben és az egyház erejében”

– fogalmazott Havasi.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 401 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2024. február 14. 16:53
Nekem aztán nyomhatják a libsik. Itt egy kukk sincs pedofíliáról a kegyelmi ügyben. A bíró csalt egyet, a pedofilnak tűnő igazgatót felfüggesztette, a nem pedofilt helyettest meg másért megbüntette. A gyerekek meg hazudoztak össze-vissza. És az ellenzék meg nyomja a hülységet, hogy a kegyelmet kapott pedofil. Már leírták sokszor, nem az, és nem is amiatt ítélték el. Csak lovagolnak rajta a lipsik. Mert hát ezt hazudtuk, maradjunk meg ennél, beválik talán hosszú ideig.
drkaca
2024. február 14. 15:39
Veszélyes helyzet.
JohnnyFirpo77
2024. február 14. 13:22 Szerkesztve
5m007h 0p3ra70r 2024. február 14. 10:26 • Szerkesztve "Onnan tudni, hogy nincs különösebb dráma, hogy a témában második napja forszoló fizetett faszparasztok visszatértek azokhoz a panelokhoz, amiket nyugalmi időben alkalmaznak. Illetve megjelent recskásbroki újabb hatkötetes regénye amiben lüktető halántékkal kopizza a három évvel ezelőtti konteóit. Keep calm, no para! Orbán megint megoldotta." Most már minden rendben, megnyugodtál? Pihend ki magad, mert biztosan sok volt ez neked így egyszerre. 14 év alatt nem borult ki a bili ennyiszer, mint az utóbbi 2 hónapban. Orbán kétszer felejtett el vétózni, folytatódott Bayer migráns bizniszével, majd a nagypapival, majd jött ez a pedofil botrány és Magyar Peti. Szegények, nem győzitek a gazdáitok szaros gatyáit tisztára mosni. Lassan lehet menni megint a boltba Persilt venni. Orbán úgy megoldotta, hogy a nyilvánosság elé is alig mer kiállni, mások nyilatkoznak helyette.
Namond
2024. február 14. 13:08
Balog Zoltán a sunyi sumákoló, erőszakosan vinnyogva követelőző, mások - közösségek, testületek - mögé bújó anyagi érdek vezérelt személyek szélhámos szellemi vezetője. Aki bedől a róla és a hozzá hasonlókról alkotott képnek az önhibáján kívül bajban - kitaszítottságban, bíróság előtt, fogdában, vagyontalanul - találhatja magát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!