Már Fidesz-barátabb a svéd közszolgálati tévé?

2024. február 28. 05:43

Vagy Putyin kérését teljesítette Orbán?

2024. február 28. 05:43
Cseh Katalin
Cseh Katalin
Facebook

„Számunkra, Magyarország és Európa számára a NATO-szövetség jelenti a garanciát, a biztonságot Putyinnal és más agresszorokkal szemben. De ehhez egységet kell mutatnunk. Orbán Viktor ezzel játszott másfél éven keresztül, miközben pár száz kilométerre tőlünk már háború dúl.

Érthetetlen, miért húzta a magyar kormány egy évig és hét hónapig Svédország NATO-tagságának jóváhagyását. Volt, hogy a svéd közszolgálati tévé egy rövidfilmjét sérelmezték (ami nyilván a katonai szövetségünkkel egyenlő fontosságú ügy), volt, hogy a frakció megosztottságát próbálták elhitetni az ügyben, és egyéb mondvacsnált kifogásokat emeltek, de mindvégig nem volt világos, mi is a konkrét problémájuk – vagy mit akarnak elérni. Főleg, hogy saját maguknak is ellentmondva, megvárták, hogy Törökország is megelőzzön minket, és utolsók maradjunk a sorban.

Így aztán nem tudjuk, mi változott, amikor több mint másfél év után hirtelen jóváhagyták a csatlakozási kérelmet. A Gripenek? Orbán megpróbálta kizsarolni a korrupció miatt befagyasztott EU-s pénzeket, majd feladta? Már Fidesz-barátabb a svéd közszolgálati tévé? Vagy Putyin kérését teljesítette Orbán, ami mára tarthatatlanná vált? Természetesen a svéd NATO-csatlakozás jóváhagyása pozitív fejlemény, de ezt másfél éve kellett volna megtenni. Mert most nagyon úgy tűnik, hogy a magyar kormány ok nélkül gyengítette hónapokig a katonai szövetséget, aminek hazánk is a tagja.”

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 110 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira002
2024. március 05. 17:59
Ursula fenéktisztítója Putyinozik
templar62
2024. február 29. 11:03
A svéd köztévé arra figyeljen , hogy ne kerüljön kereszttűz e , amikor egymással szórakoznak a kanibáljaik .
llnnhegyi
2024. február 29. 09:58
Néha elgondolkodom a természeten. Hogyan lehetséges,hogy elsőre egy szép nő, valójában egy gonosz, büdös politikai prostituált? Mert az!!
2024. február 29. 07:50 Szerkesztve
"Hazánk?" Nekünk Cseh Katalinnal nincs közös hazánk! Kikérem magamnak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!