Megjöttek a „nagyfőnökök” a Magyar Honvédséghez

2024. február 22. 21:21

Az új gépek mentésre, felderítésre, szállításra kiváló járművek.

2024. február 22. 21:21

Nyolc Polaris terepjáróval és quaddal bővült a Magyar Honvédség vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár flottája. Az új gépek mentésre, felderítésre, szállításra kiváló járművek – írja az Index Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter Facebook-bejegyzése alapján.
A Polaris Sportsman 6×6 570 (a „Big Boss”, azaz a nagyfőnök) és a Polaris RZR XP4 1000 terepjárókat és quadokat a napokban szerezte be a Honvédelmi Minisztérium. 

A Meteor Motortech Kft.-től érkezett 16 darab jármű, köztük 8 darab Polaris RZR XP4 1000 tipusú ultrakönnyű taktikai jármű, amely 4 fő szállítására alkalmas. 

Ez 999 köbcentiméteres, kéthengeres motor hajtja és 110 lóerő leadására képes. Maximális sebessége 124 kilométer/óra.

A másik eszköz a Polaris Sportsman 6X6 570-es könnyű taktikai jármű, amely két fő, illetve terhek szállítására alkalmas, hatkerekű, kapcsolható összkerékhajtással rendelkezik, egyhengeres és 567 köbcentis motorja van, amely 44 lóerő leadására képes.

 

Nyitókép: Szalay-Bobrovniczky Kristóf Facebook-oldala

 

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
I_Isti
2024. február 23. 08:46
Nomégegyszer: ezek a különleges műveleti dandár ~ a kommandósok eszközei. Azért ilyenek, mert a céljuk az, hogy helikopterrel, repülőgéppel-ejtőernyővel a célterület közelébe juttatják, lehetőleg kb 50-100 km-re, és a katonákat, meg a bevetéshez szükséges eszközöket ilyenekkel szállítják a cél közelébe. ÍGY nem két-három napon keresztül kell gyalogolniuk, hanem néhány félóra - óra alatt meg tudják úgy közelíteni a célt, hogy nagyon ki sem fáradnak. És az ellenségnek fel sem tűnik, hogy katonai helikopterek/szállítógépek a közelében akcióznak, mert nem közvetlenül a célnál teszik ki a deszantot.
B_kanya
2024. február 23. 08:00
" Jetski-t nem veszünk nekik? " A Hamasznak bejött.
Osztap_Bender
2024. február 23. 07:18
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>cebora-2<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< Ebben nagyot tévedsz. A katonai Trabant kiválóan fel tudta tartani az ellenséget, ha menekülni kellett. Elég volt otthagyni az út közepén, aztán a támadók a látványtól nevetőgörcsöt kaptak. A tovább vonulásukkal várniuk kellett, amíg ez elmúlik.
I feel the earth move under my feet
2024. február 23. 05:58
Hogy ne unatkozzanak hős honvédőink... Jetski-t nem veszünk nekik?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!