Bejelentést tett a DK-s polgármester: Bogyó felavatta az új kutyapiszoárt

2024. március 12. 19:05

Józsefváros után újabb fővárosi kerületben tettek le olyan betontömböket, amelyekre a kutyák elvégezhetik a dolgukat.

2024. március 12. 19:05
null

„Bogyó felavatta a Peterdy utcában kihelyezett kutyapiszoárt” – jelentette be Facebookján Niedermüller Péter, Erzsébetváros DK-s polgármestere, aki az ünnepi pillanatról képet is mellékelt.

Fővárosi szinten egyedülálló módon nem egy darab eszközt helyeztünk ki tesztelésre, hanem egy utcaszakaszt (a Peterdy utca Dózsa György út és Hernád utca közötti részét) sűrűn lefedve, 7 darab kutyapiszoárt létesítettünk”

– tette hozzá a városvezető. Állítása szerint „a technológia a kutya ösztönére épít, így semmilyen nevelést vagy beavatkozást nem igényel a kutyatartók részéről.”

Mi az a „betontömb”, amiről a városvezető posztolt?

Budapesten először Pikó András, Józsefváros polgármestere tetetett ki olyan, lyukacsos betontömböt, amelyet egyes körökben kutyapiszoárként szokás emlegetni. A ZöldEb alapítvány egyik munkatársának, Hirbek Edinának egy korábbi nyilatkozatából kiderül, miről is van szó egészen pontosan: a „kutyapiszoár oldalán lyukak találhatók, a belsejében egy kis tároló van kialakítva. Amikor a kutya lepisili a tömböt, akkor a vizelete akarva-akaratlanul bejut a belső felületre. Nyilván a teljes mennyiséget ez nem fogja elnyelni, de mégis egy helyre koncentrálja a pisit, így nem a komplett utcaszakaszt, csak a tömböt és környékét kell takarítani”.

A DK-s polgármester bejegyzését itt tekintheti meg:

 

 

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:23
🍓 ️ ­A­­ ­­d­­­ö­­g­­­ö­s­­ ­­­l­­­á­­­n­y­­o­­­k­ ­­­v­á­­r­­­n­­a­k­­ ­r­­­á­­­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­.­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­.­­𝗙­𝗨­𝗡
Bika57
2024. március 13. 16:04
Én nem kutya piszuárnak hivnám hanem pottyondinak.
zakar zoltán béla
2024. március 13. 13:46
Használd egészséggel, de ne ugass!
zakar zoltán béla
2024. március 13. 13:45
Használd egészséggel, de ne ugass!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!