Mára kiderült: itt már mindenki propagandista, csak Magyar Péter helikopter

2024. március 19. 19:52

A kormányellenes erők új Messiása minisztereket, ügyészeket, sajtóorgánumokat, újságírókat, elemzőket vádol, és nevez propagandistának.

2024. március 19. 19:52
MAGYAR Péter

Nyitókép: Magyar Péter jogász a március 15-i nemzeti ünnepen tartott rendezvényén az Andrássy úton 2024. március 15-én. Magyar Péter Talpra Magyarok Közössége néven mozgalom indítását jelentette be, amelyet politikai párttá kíván alakítani. MTI/Balogh Zoltán

 

A kegyelmi ügy kapcsán üstökösként feltűnt Magyar Péter az elmúlt hetekben – némi túlzással – több emberbe szállt bele páros lábbal, mint a komplett ellenzék ebben a ciklusban. 

Varga Judit volt férjének az első számú politikai ellenfele Rogán Antal. A hétfői Facebook-posztjában azt írta, hogy a „Schadl-Völner ügy nyomozati irataiban szereplő Tóni, Ádám, Barbara teljes neve: Rogán Antal, Nagy Ádám, Rogán Barbara”. Schadlról pedig közölte, hogy „Rogán Antal embere volt”. Egyébként az ATV kedd reggeli műsorában azt ajánlotta a miniszternek, hogy keressen egy olyan országot, ahonnan nincs kiadatás.

A miniszterelnök kabinetfőnökének a „Hallod-e te Rogán Antal?!” című opuszával is nekiment. 

Kijelentette, „tényleg azt gondolod, hogy ha a suttogó propaganda azt terjeszti, hogy többször megvertem a gyermekeim anyját és többször rendőrt kellett hívni hozzánk, akkor ezzel eltántorítasz minket attól, hogy tégláról téglára visszavegyük a hazánkat?” Szintén Rogánnak, valamint Kubatov Gábornak üzent a március 15-i nagygyűlése előtt, hogy ne próbálják meg se a szolgálatok útján, se szervezett huligánok segítségével megzavarni vagy provokálni a több tízezer ünneplő honfitársunkat.

Nem kímélte egykori barátját, Gulyás Gergelyt sem, 

hiszen a már említett ATV-műsorban azt is állította, a végrehajtói botránnyal kapcsolatos további terhelő információkról – például arról, Völnert a kormány figyelmeztette arra, hogy figyelik – a Miniszterelnökséget vezető minisztertől, valamint az egykori feleségétől szerzett tudomást. Varga Juditot tehát nemcsak magánéleti, hanem politikai szempontból is kínos helyzetbe hozta.

Magyar Péter annak ellenére az ATV-ben hökkentette meg újra a közvéleményt, hogy pár nappal korábban ezt a csatornát nemes egyszerűséggel lepropagandistázta. Azt mondta az Egyenes Beszéd című műsorban, hogy „Először is hadd kezdjem a köszönet hangján, hogy az ATV meghívott az Egyenes beszédbe, egy élő műsorba. Ez még nem történt eddig meg a Fidesz-propaganda média többi zászlóshajójánál, mint a TV2, az Origo, a köztévé és az Index...”. Szöllősi Györgyi műsorvezető visszautasította a megjegyzését.

Ezt is ajánljuk a témában

A kormányellenes erők új Messiása nem kíméli a magát függetlennek és objektívnak nevező sajtó egyes munkatársait sem. 

Dezső Andrásról azt írta, a „HVG »oknyomozó« újságírója az imént egy bűncselekmény útján a rendőrségtől kiszivárogtatott hamis állítások tömkelegét tartalmazó rendőri jelentésről írt cikket a volt feleségemmel 2020. december 29-én lezajlott családi vitánk kapcsán. Véleményem szerint ezzel maga az újságíró is bűncselekményt követett el.” De ugyanebben a posztban azon sajnálkozott, hogy 

„a családunk olyan helyzetbe került, hogy köszönhetően a rogáni propagandának és az ehhez asszisztáló HVG/nek egy régi családi vitánkon csámcsog majd az ország...”

Ugyanezen ügy miatt került össztűz alá a 444, amely szemlézte a hvg-t. Magyar Péter a portál Facebook-oldalán azt írta, „Milyen vicces, hogy a Rogán bűncselekményével kapcsolatos posztomat elfelejtettétek szemlézni, most meg ezt a szösszenetet hoztátok össze”.

Ezt is ajánljuk a témában

Más médiumok sem úszták meg. Egyik Facebook-posztjában úgy fogalmazott, „ma az Index mellett a rogáni propaganda média  másik zászlóshajója, a TV2 kezdte meg a színvonalas lejáratásomat. A konkrét állításaimat természetesen meg sem kísérelték cáfolni, de odáig eljutottak a «független« médiamunkások, hogy Magyar Péter a politikai szépfiú szerepét építgeti. 

Innen is üzenem a TV2 hírigazgatójának, a NER egyik üdvöskéjének, Szalai Viviennek, hogy egy országos hírműsor feladata nem az én fényképeim elemzése, sokkal inkább olyan kérdések megválaszolása, hogy a TV2 évente hány milliárd forint bújtatott állami támogatást kap az állami vállalatokon keresztül”.

Egy ügyészségi idézés kapcsán Polt Péternek is nekiment. 

Úgy fogalmazott, „innen is üzenem Polt Péter legfőbb ügyésznek (volt Fidesz tagnak), hogy legalább a látszatra ügyeljen. Továbbá felszólítom, hogy azonnali hatállyal távozzon hivatalából, de mielőtt ezt megtenné, mentse fel azon ügyészeket, akik a Völner-Schadl (és mások?) ügyében a nyomozást vezették”.

Hont András publicistát és Ceglédi Zoltán politikai elemzőt azzal vádolta meg Magyar Péter, hogy a Karmelitából fizetik őket, részei a rogáni propagandának. Emiatt a politológussal valódi kommentháborút folytatott a jogászból lett politikus. A szócsata azzal indult, hogy Ceglédi arra a kommentre reagált, melyben Magyar azt írta: 

Zoli, egyre kevesebben kíváncsiak a fizetett posztjaidra. Mit szól ehhez a Karmelita?” 

Ceglédi kijelentette „én eddig egy forintot nem kaptam a NER-től, te teljes felnőtt életben a Fidesz csecsén lógtál... én még soha nem jártam a Karmelitában, te még a válásodat is ahhoz szabtad, amit ott előírtak nektek.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 305 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. április 02. 12:47
Ugyanmár,kit zavar,hogy a Martinovics Detti kihúz ezt,azt ügyészségi jegyzőkönyvekből,vagy vizsgát intéz Ádámnak a Pécsi Egyetemen… A birkák fel sem fogják…🤷‍♂️
kir2vik
2024. március 20. 08:03
"posztomat elfelejtettétek szemlézni" Ez komplett elmebeteg. Nekünk jó, hogy ezt csinálja. Hogy a f.szba tudta ez megszédíteni Varga Juditot?
cccbasatu
2024. március 20. 07:07
Várható volt hogy a fidesznyik rászáll Magyar Péterre,hisz a fidesznyik bosszúálló banda.Ezt a tényt nem szükséges bizonygatni sem.Most már a fidesznyik mindenkit támad aki nem őket támogatja .Teszik ezt azért mert rettegnek attól hogy veszítenek a választásokon és akkor nekik nincs "kegyelem".
kelemikes-2
2024. március 20. 06:51
VII. Ne lopj! Az embernek a munkával szerzett tulajdonhoz, az életét biztosító anyagi javakhoz való jogát szavatolja ez a parancs. VIlI. Ne hazudj, és mások becsületében kárt ne tégy! Az emberek közti kapcsolatok legfőbb munkálója az emberi beszéd. E nagy adománnyal nem élhetünk vissza, nem használhatjuk mások kárára. A parancs a nyelvvel elkövethető legnagyobb bűnt is jelzi, s általánosságban is elénk állítja az igaz beszédet, mint Istentől szabott kötelességet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!