A román sofőr kétezer forinttal akarta megvesztegetni a magyar rendőröket

2024. április 17. 16:04

„Haver, hagyjuk ezt az egészet, menjetek innen. Ez itt van, igyatok egy kólát” – mondta a férfi.

2024. április 17. 16:04

A nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/Varga György

2024. április 14-én, 16 órakor, a Kőbányán szolgálatot teljesítő rendőrök észleltek egy parkoló autót. A kocsinak hiányzott az elülső hatósági jelzése, sérült volt a hátsó lökhárítója és az egyik hátsó lámpája, továbbá az úttesten a jármű mellett üvegtörmelék volt – írta Magyarország Ügyészsége.

Szabálysértés miatt a rendőrök intézkedést kezdeményeztek az autó mellett álló harmincas éveiben járó külföldi férfival szemben.

A férfi átadta az iratait, amelyek ellenőrzésekor a rendőrök megállapították, hogy a járművet és a rendszámtáblát körözik.

Az ügyészség arról is beszámolt, hogy ezt követően a férfi 2.000 forint címletű papírpénzt akart a rendőr zsebébe tenni, miközben azt mondta, hogy „Haver, hagyjuk ezt az egészet, menjetek innen. Ez itt van, igyatok egy kólát”.

A pénz átadását a rendőr elhárította, egyúttal felszólította a férfit, hogy cselekményét fejezze be, mert azzal bűncselekményt valósít meg.

A férfi azonban a bankjegyet a rendőr zsebébe tette azért, hogy a rendőrök hivatali kötelességüket megszegve a megkezdett eljárást további intézkedés nélkül fejezzék be, és távozzanak a helyszínről. A nyomozó ügyészség elrendelte az elkövető őrizetét, majd kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetés bűntettének elkövetése miatt – gyorsított eljárásban – a mai napon bíróság elé állította.

 

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-77
2024. április 30. 18:49
🍓 ️ ­­­A­­ ­­­d­­­ö­g­­ö­­s­­­ ­­l­­á­n­y­­­o­k­­­ ­v­­­á­­­r­n­­a­k­ ­­r­­­á­d­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­.­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­𝗙­𝗨­𝗡
Phm045
2024. április 18. 11:54
Azt hitte az irástudatlan oláhcigány, hogy otthon van............
békalepcse2.0
2024. április 17. 21:52
Ehhez azért pofa kell. Még az átkosban is kicsit kevés lett volna kétezer ha csak egyszerű szabálysértés esete forgott volna kockán és nem egy körözött jármű. Az akkori rendőrök sem voltak megvehetőek csak olyan esetben ahol maguk is el tudtak tekinteni a büntetéstől egy fgyelmezetetéssel, de ha nagyon rábeszélted elfogadták.
2024. április 17. 18:20 Szerkesztve
A bocskoros nem számolt az inflációval és nem volt tisztában a kétezer forint értékével. A húszmillás táskát maga az olajozott Csendes Don vette volna el némán és sietve.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!