Orbán Balázs a brüsszeli rendőri túlkapásról: Nem elszigetelt eset, egy szisztematikus dolog, ami az elmúlt évek politikájának következménye

2024. április 17. 21:07

Már több alkalommal rendeztek NatCon konferenciát, de az egészen példátlan, amit most tapasztaltak.

2024. április 17. 21:07

Nyitókép: MCC/Molnár Mihály

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, botrányba torkollott a brüsszeli békepárti és migrációellenes Nemzeti Konzervativizmus Konferencia, a NatCon. A brüsszeli polgármester utasítást adott, amire hivatkozva a rendőrség kérte a rendezvény lefújását. 

Orbán Balázs a miniszterelnök politikai igazgatója a Heteknek adott interjúban az előzményekről elmondta: már több alkalommal rendeztek NatCon konferenciát az Egyesült Államokban, és Európában is több helyen, köztük Londonban, Rómában, sőt, egy alkalommal korábban még Brüsszelben is, 

de az egészen példátlan, amit most tapasztaltak.

„A belga hatóságok, illetőleg az erőszakos, radikális baloldali antifa csoportok mindent elkövetnek annak érdekében, hogy a rendezvény ne jöhessen létre. Két helyszín tulajdonosát is arra kényszerítették, hogy visszamondja a konferenciát. Amikor egy harmadik helyszínen sikerült elkezdeni a rendezvényt, akkor a belga helyi hatóságok vezetője kiadott egy példátlan, demokráciában elképzelhetetlen tiltó határozatot” – magyarázta a politikai igazgató.

„Ez nyilvánvalóan egy szisztematikus dolog, az elmúlt évek politikájának következménye”

Orbán Balázs szerint az a tény, hogy a magánhelyszínen tartott rendezvényt a hatóság az előadók világnézetésre és morális kérdésekben vallott meggyőzősére hivatkozva tiltotta be, azt bizonyítja, hogy „a brüsszeli baloldali politika megpróbálja ellehetetleníteni a szuverenista, migrációellenes, békepárti erőknek a felszólalását, Európa fővárosában.”

Azt is hozzátette, hogy a rendőrök nem csak a felszólalókat és a vendégeket akadályozták meg a bejutásban, 

de a bent lévők számára nem engedtek be sem ételt, sem italt és még az áram lekapcsolásával is fenyegettek.

A miniszterelnök politikai igazgatója óva intett attól, hogy a keddi eseményeket bárki elszigetelt esetként kezelje. „Ez nyilvánvalóan egy szisztematikus dolog, az elmúlt évek politikájának következménye. Nyilvánvalóan annak a következménye, hogy a mai Európai Parlamentben az úgynevezett európai közbeszédet a baloldali, szocialista, radikális, liberális, zöldpárti, erőszakos politikai szereplők határozzák meg, akik számára semmi nem fontos abból, ami nekünk fontos Európa kapcsán, csak a saját ideológiájuknak a terjesztése és a sikerre vitele” – fogalmazott Orbán Balázs. 

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsuzsa-963
2024. április 18. 11:05
" Ne féljetek" (Szent II. János Pál pápa)
Mich99
2024. április 18. 01:16
Brüsszel ledobta a "jogállami" álarcot és megmutatta az igazi arcát...!
bagira002
2024. április 18. 00:16
Kommunisták terroristák a világ minden táján egyformák , brüsszeli eset próba volt a közhangulat mennyire háborodik fel . Jó lesz óvatosnak lenni nyugatnak az emberi élet fogyóeszköz példa Ukrajna ,szólás szabadságot emberi jogokat lábbal tiporják ,hazudnak vegzálnak ,zsarolnak.
bagira002
2024. április 17. 23:45 Szerkesztve
Brüsszeli polgármester Ursulától kaphatott parancsot az egész városban konferenciát tiltsák , harmadik hely ahol megtarthatták . Nyugati mocskos kommunista banda diktátorok , még az érthető kisebb csoportra a belga rendőrséget ráküldik , de az már aljas dolog több ország miniszterelőkét blokád alá vetette holmi kommunista féreg. Merényletre is képesek , Ursula az emberkereskedő a hatalmát fitogtatta akár akasztathat is . Elképzelhető hisz az ukrán népirtás élharcosa. Brüsszeli terroristák Magyarországot állandóan vegzálták szólásszabadsággal , nyugati vörösbanda a foga fehérjét kivillantotta. Közben korruptak , de azóta a pofájukat nem tolják be hozzánk mióta a Kailil -Ursula- görög- spanyol kommunisták lopás ügye kiderült . Pénzes cseka nem olyan vehemens becsület foltocskával.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!