Bokszlegenda járt Budapesten – az egyik legnagyobbtól tanulhattak a magyar bokszolópalánták

2024. május 21. 17:35

Evander Holyfield tartotta a keddi edzést a BVSC-Zugló ökölvívó-szakosztály fiatal sportolóinak az óbudai BSK Crossfight edzőteremben.

2024. május 21. 17:35

Nyitókép: MTI/Hegedüs Róbert

A korábbi cirkáló- és nehézsúlyú vitathatatlan világbajnok amerikai sztársportoló Rijadból utazott Magyarországra. A szaúdi városban a helyszínen tekintette meg Olekszandr Uszik Tyson Fury elleni profi világbajnoki címmérkőzését, melyet előbbi nyert meg megosztott pontozással. Érdekesség, hogy ezt megelőzően legutóbb 25 éve rendeztek valamennyi nagy címet egyesítő nehézsúlyú vb-mérkőzést, amit 1999-ben éppen Holyfield vívott Lennox Lewiszal, aki akkor pontozással legyőzte őt.

Holyfield a magyar fővárosba a Vasas Jégcentrumban pénteken este sorra kerülő profi gálára érkezett, aminek Bacskai Balázs búcsúmérkőzése lesz fő attrakciója. A 61 éves legenda kedden 13 óra előtt két korábbi profi és amatőr magyar világbajnokkal, 

Kovács Istvánnal és Erdei Zsolttal bemelegítést vezényelt a BVSC, illetve a Madárfészek és a KSI ifjú öklözőinek, majd beavatta a fiatalokat a bokszzsák megfelelő használatába. Ezt követően a jelenlévő bokszolópalánták üthették a zsákot, melyet Holyfield tartott nekik.

A nehézsúlyú vb-övet karrierje során négyszer is visszaszerző klasszis az eseményen mindenkivel fotózkodott, majd néhány percig az összegyűlt újságírók kérdéseire is válaszolt. Beszélt arról, hogy manapság is minden nap edz és igyekszik jó formában tartani magát, illetve azt is elárulta, George Foreman ütött a legnagyobbat, viszont Mike Tyson volt az, aki egyedüliként képes volt egy meneten át végig, három percen át ugyanazzal az intenzitással ütni, legjobb meccsének pedig a Riddick Bowe elleni második csatáját nevezte, amit 1993 novemberében vívott és nyert meg többségi pontozással, visszavágva ezzel Bowe-nak az egy évvel korábbi vereségért. 

Holyfield a program zárásaként még kesztyűzött egy percet a kétszeres ifjúsági Európa-bajnoki ezüstérmes Nileborg Krisztiánnal.

(MTI)

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pollip
2024. május 21. 19:53
Szuper:-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!