Kovács: Két világfelfogás ütközése zajlik

2015. december 11. 11:13
A megengedő, menekülteket továbbra is Európába invitáló, és az országot megvédeni kívánó, magyar világrend összecsapásával magyarázza Kovács Zoltán kormányszóvivő a Magyarország elleni kötelezettségszegési eljárást.

Mondvacsinált okok miatt indított kötelezettségszegési eljárást Brüsszel Magyarország ellen Kovács Zoltán kormányszóvivő szerint. A TV2 Mokkájában nyilatkozó kormányszóvivőnek idézték Lázár János szavait, aki szerint Brüsszel politikai bosszúból indított kötelezettségszegési eljárást Magyarország ellen a menekültügyi eljárások hiányosságai miatt. Kovács szerint nem túlzás úgy fogalmazni, ahogy Lázár tette.

Kovács Zoltán a Mokkában elmondta: elképzelhetetlen és elfogadhatatlan, hogy egy megengedőbb jogszabályt akarnak Magyarországgal elfogadtatni, mint amit a helyzet megkövetel. A kormányszóvivő kifejtette: a kötelezettségszegési eljárást három olyan dolog miatt indították, amelyek nem is annyira jogszabályi, mint inkább eljárási, végrehajtási kérdéseket érintenek. Ezeket Magyarország képes minimális erőfeszítéssel orvosolni, ha ezek aggályosak. Kovács szerint a déli határszakaszon épített kerítés miatt azonban nem is álltak elő ezek az aggályos helyzetek.

A szóvivő kifejtette: valójában két világfelfogás ütközése zajlik. Az egyik, a megengedő, amely Európa szívében zajló migrációs problémák és nyilvánvaló tények ellenére továbbra is Európába invitálja a menekülteket. Ezzel áll szemben a magyar felfogás, amelynek egyre több követője akad és amely működik, képes arra, hogy megvédje az országot az illegális migráció okozta veszélyektől. Kovács szerint ennek a két felfogásnak az összecsapását láthatjuk most.

Kovács szerint azért Magyarország ellen indították az első eljárást, mert más országok, mint Szlovénia, Ausztria, Németország később kezdtek el szigorítani a bevándorlási törvényeiken, ezért később fog kiderülni, hogy ezen országok ellen is indít-e majd eljárást az EU.

Kovács Zoltán szerint a magyar kormány azt látja, hogy egyre többen látják be: a magyar szabályozási rendszer, a magyar út járható. A kormányszóvivő elismerte, a kerítés önmagában nem megoldás, hanem a szükséges első lépés a helyzet rendezésére, a törvényesség visszaállítására.

Összesen 37 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Te vagy skizofrén vagy, avagy több személy szórakozik ezen a nicknéven. Ugyanis nem vagy mindig ennyire hülye.

Minden gondolatod hazug, ami pedig nem hazug, az badarság.

Szórakoztató nézni, amint fentebb keblére öleli egymást a jobbikos meg a DK-s kommentelő.

Már itt tartunk:
'eu-koordinator: nem lehet minden visszatérő dzsihadistát egyszerűen lecsukni'

( http://faktor.hu/faktor-eu-koo.. )

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés