Szlovákia százötven iraki keresztényt fogadott be

2015. december 11. 9:12
Százötven asszír keresztényt fogadott be Szlovákia: a huszonöt család csütörtökön késő éjjel érkezett meg a kassai repülőtérre. Korábban kellett volna érkezniük, de Erbilben kellett várakozniuk a biztonsági helyzet miatt. A biztonsági ellenőrzés után Homonnára szállították őket. Tizenöt hónapig szervezték az áttelepítést.

Megérkezett Irakból a kassai repülőtérre csütörtökön késő éjjel az a csaknem százötven asszír keresztény, akit Szlovákia a közel-keleti menekültválság csillapításának keretében önként fogadott be. A 25 családból álló menekültcsoport megérkezéséről elsőként a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség számolt be pénteken.

Szlovák médiaforrások szerint a Kassára érkezett asszír keresztények az iraki Moszul városának környékéről származnak, amelyet már korábban elfoglaltak az Iszlám Állam erői, és ezt követően kiűzték onnét az ott élő keresztényeket. A különjárattal Kassára szállított menekülteknek a belügyi tárca közlése szerint az eredeti tervek alapján már napokkal korábban meg kellett volna érkezniük, ám az iraki Erbíl városából történt áttelepülésüket a biztonsági helyzet eddig nem tette lehetővé.

A belügyi szóvivő elmondta: jelenleg ők az egyetlen csoport, amelyet Szlovákia képes befogadni és integrálni. A szóvivő kifejtette, hogy Szlovákia számára nem a »mennyiség«, hanem a »minőség« számít. A 149 irakit az útlevél-ellenőrzést követően a kelet-szlovákiai, homonnai (Humenné) menekülttáborba szállították át.

(Fotó: TASR / Parameter.sk)

Összesen 40 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Magyarország 130.000 kínai bevándorlót fogadott be, akik a saját normáik szerint élnek és adóznak,
(pontosítok: nem adóznak)
És tönkretették a magyar gazdaságot.
És ennek érdekében korrumpálták a politikai osztályt.

http://www.monoricenter.hu

lehet okosan is politizálni, nem csak zsigerből.

Persze nem Szíjjártókkal

Viszont nyilván anyagilag nagyon hálásak a "fontos elvtársaknak", akik ezt lehetővé tették.
Egy menekült viszont nem tud annyira hálás lenni mint egy kínai...

Miért köpte volna szemben.Magyarország több mint 1500 keresztény menekültet fogadott be úgy, hogy nem kürtölte ki, mivel már évek óta felveti a keresztényüldözés kérdését és süket fülekre talált. Most mikor kitört a migránsválság kezdett téma lenni a keresztények üldözése. Slota már korábban is megmondta, hogy csak keresztény menekülteket fogad be s ezt realizálta most. Ezek a családok akik még a helyi kolostorokban várták ki azt, hogy elbirálják a sorsukat a katolikus egyház segitségével teljesen törvényes és tiszta ügy ami mindig is volt korábban is. Ezek nem sáskahadként özönlötték el az uniot átgázolva mindenen és törvényt nem tisztelve érkeztek ide illeglisan addig mi is és mások is valóságban és ténylegesen a valódi üldözötteken segitettek és segiteni fognak.

Emlékszem milyen cirkuszt csinált a média, mikor napvilágra került az, hogy Magyarország a múltban és jelenleg is menedéket nyújtott a vallásuk miatt elüldözött családoknak, amit az ottani egyházzal közösen oldottak meg.

Példaértékű!!!!
Hallom a híradásokból, hogy ezek a keresztények Jézus nyelvét az arámit beszélik.
Nem vagyok vallásos, de azt vallom, hogy a szeretet, és a segítség elesett, veszélyben lévő embereken, függetlenül azok vallásától, meggyőződésétől, az emberiség javát szolgálja.

Én azért nem írtam alá a Fidesz Megvédjük az országot ívet mert ilye -tudomásom szerint -nem tettünk.

Érdemes lenne Magyarországnak is megfontolnia hogy veszélyeztetett keresztényeket hozzunk be. Egyrészt kihúznánk a méregfogát annak a liberális vádnak hogy xenofóbok vagyunk, másrészt megmutatnánk hogy a saját értékrendünkkel egyező VALÓDI menekülteket befogadjuk.

Sajnos a szír keresztények a muszlimokkal ellentétben inkább otthon maradnak harcolni, védik a falvaikat és a családjukat. Sokszor az utolsó töltényig. Amint a muszlim hordák elfoglalnak egy keresztény település azonnal kiirtják a lakói. Nőket elhurcolják a férfiakat és a gyerekeket megölik. Ez ellen bezzeg nem ágál a drága jó pápánk, a globális felmelegedés neki fontosabb mint hogy éppen keresztényeket mészárolnak le azok a muszlimok akiket szerinte be kell Európának fogadnia. (Mielőtt valaki nekem jönne: katolikus vagyok, de lehet hogy emiatt a pápa miatt már nem sokáig.)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés