A többség még mindig elégedetlen Merkel menekültpolitikájával

2015. december 18. 19:48
Az ARD felmérése szerint javul Angela Merkel menekültpolitikájának megítélése, azonban a megkérdezettek 57 százaléka továbbra sem elégedett a kancellár politikájával. A CDU szavazók 57 százaléka elégedett a párt menekültpolitikájával, azonban a CDU-nak sikerült támogatottságát stabilizálni.

Németországban kis mértékben javult Angela Merkel kancellár menekültpolitikájának megítélése, de a többség továbbra sem elégedett azzal egy pénteken ismertetett felmérés szerint.

Az ARD országos közszolgálati televízió megbízásából készített kutatás alapján az egy hónappal korábbi 39 százalékról 42 százalékra emelkedett a kancellár menekültpolitikájával elégedettek aránya (35 százalék elégedett, 7 százalék nagyon elégedett). Ugyanakkor a többség továbbra sem támogatja Angela Merkel irányvonalát; 57 százalék nem elégedett a kancellár menekültpolitikájával (33 százalék kevéssé elégedett, 24 százalék egyáltalán nem elégedett).

Noha a kancellár pártja, a jobbközép CDU a napokban tartott kongresszusán a küldöttek csaknem 100 százalékos többséggel megszavazták a Merkel-féle menekültpolitika alapelveit rögzítő kongresszusi határozatot, a CDU-szavazók körében ennél alacsonyabb, 57 százalékos mindazok aránya, akik elégedettek a kancellárnak az európai menekültválságban folytatott tevékenységével. Az eltérés arra utalhat, hogy nem teljes az egység a CDU választott tisztségviselői és a párt szavazóbázisa között.

Angela Merkel menekültpolitikai vonalvezetését leginkább egy ellenzéki párt, a Zöldek szavazói támogatják, körükben 68 százalékos az elégedettek aránya. A legkevésbé az Alternatíva Németországnak (AfD) nevű parlamenten (Bundestagon) kívüli párt szavazói kedvelik a Merkel-féle menekültpolitikát, a párt bázisában 98 százalékos a kancellár irányvonalát elutasítók aránya. 

Az ARD DeutschlandTrend című felméréssorozatának új adatai alapján a CDU és bajor testvérpártja, a CSU stabilizálta támogatottságát, a pártszövetség a szavazatok 38 százalékát szerezné meg, ha most vasárnap lenne a Bundestag-választás, ami 1 százalékpontos erősödés a legutóbbi, december elején végzett méréshez képest. A CDU/CSU-val kormányzó szociáldemokraták (SPD) 1 százalékpontos gyengüléssel 24 százalékon állnak, a Zöldek és az AfD 10 százalékon, a Baloldal 8 százalékon áll, más párt pedig nem jutna be a Bundestagba.

Összesen 59 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Már unalmas ez az ájtatos-manó kép.
A politikájának nevezett Európa-veszejtő papagáj dumája annál inkább.

A német hegemónia törekvéseknek a Európában nincs alternatívája, hacsak meg nem erősödik Oroszország

Valamiért az ARD mindig jól hozza Merkelt. Szerintem a népesség egy része nem meri elmondani a véleményét mert ha valaki nem ért egyet az invázióval az automatikusan neonáci akit nyilvántartásba vesz a rendőrség.

Majd meglátjuk tavaszra lesz e még akkora támogatottsága hogy továbbra is át tudja verni a saját népén a hülyeségeit.

Merkel húzza az időt. Most megegyeztek arról, hogy jővő januárig már nem változik semmi, de az biztos, közben a macedón határra meg mi küldünk segítséget, mert a frontex emberei egy hete nem bírtak megérkezni. Erről kéne a németeknek kisfilmet csinálni meg a valódi Röszkéről. Már az is nagy szám, hogy van németnyelvű hiradója az M1- nek.
Ki hallja adja tovább.

Színház az egész világ, különösen érvényes ez Németországra, bábszínház. A legtöbbet szerepeltetett bábot Merkelnek hívják, de bábokkal van tele a meghatározó német pártok vezetősége is.

S a bábok alól kilóg a lóláb.Felsejlik a bábos kiléte.

A legutóbbi EU csúcson, melynek egyetlen egy lényegi döntése az volt, hogy majd folytatják a megbeszéléseket, az olasz miniszterelnök a banki betétbiztosítások témáján túl, kérte, hogy a januárban lejáró, Oroszország elleni uniós szankciókat ne hosszabbítsák meg automatikusan.

Renzi nyilvános vitát szeretett volna róla, s példa nélküli többséget sorakoztatott fel maga mögé ebben a kérdésben. No de mi történt, s mi jelzi, hogyan működik az EU?

Hát a németek és a hollandok az automatikus hosszabbítás mellett álltak ki - a holland szerep ebben jelentéktelen - , s ez a döntően német álláspont intézményesült is, Merkel bábján keresztül. Tusk a kérdést levette a napirendről, utasította az állandó nagyköveti bizottságot az automatikus hosszabbítás elfogadására. Ami megtörtént, jövő kedden mindez megjelenik hivatalos közleményben.

Renzi felvetette a Déli Áramlat kérdését is, amiben Itália komolyan érdekelt.

Az olasz miniszterelnök kijelentette, hogy nincs vitája a német kancellárral, de tessék csak figyelni, mihez vette a bátorságot?

Azt mondta, hogy:
" Egy nagy országot akarok a tárgyalóasztalhoz ültetni/Itáliát/, amely nem ijed meg saját maga árnyékától. Ki kell lépni az alárendeltség kultúrájából."

Orbán mintájára mit meg nem engednek maguknak uniós politikusok? Igaz, mi kicsik vagyunk, de nekünk sem kell megijednünk saját árnyékunktól, s nem kell szolgaként viselkednünk, mint tették ezt a ballib kormányok.

Szóval Merkel, nyilvánvalóan külső döntésre, megvétózta, hogy a szankciók felülvizsgálata napirendre kerüljön,maradnak a milliárdos veszteségek a magyar gazdaság számára is.

S érdekes, az olaszoknak fontos a Moszkvával való jó kapcsolat, kell nekik az orosz földgáz is, nem akarnak német földgáz köldökzsinórra kerülni. Róma pontosan a diverzifikáció jegyében bírálja Berlint az Északi Áramlat kizárólagossága okán.

A zsoldos ballib pártok és média csak nálunk visít, ha a nemzeti érdekek mentén próbál a kormány külgazdasági kapcsolatokat ápolni.

Már írtam máshol: Az Indonézek nem tipikus muszlimok mert kevesen vannak közöttük akik beszélik az Arabot. Mint tudjuk a muszlimok csak arabul olvashatják a koránt. Ebből kifolyólag nincs rájuk hatással a Korán, ami minden csak nem békés.

Ettől függetlenül az Indonézeknél is volt egy nagyon komoly mészárlás, ott élő kínaiakat irtottak igen nagy számban a hatvanas évek végén. Az ürügy a kommunizmus megállítása volt, az igazi ok szimpla kapzsiság. Ráadásul a lemészároltak nem kommunisták hanem buddhista és keresztény kínaiak voltak. Ezt nem írnám az Iszlám számlájára de azt se mondanám hogy nem volt köze hozzá.

Hihetetlen hogy Szaúd-Arábiában, az USA első számú szövetségesénél teljesen normális a nyilvános lefejezés vagy halálra korbácsolás. Bennünket meg azért csesztetnek a jenkik mert nem nem bánunk jól a "menekültekkel". A sharia vajon mit ír elő törvénytelen határátlépők büntetéséül?

USA száz és nyolcvan éve Németországot tekintette fő ellenfelének, és minden erővel támogatta, főleg a II. vh előtt és alatt az oroszokat. Most Oroszországban, vagy inkább az egységes Európában lát veszélyt. Németország amerikai hátszéllel maga alá tudja gyűrni Nyugat- és Közép-Európát.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés