„Ausztriában a kutyákkal is jobban bánnak, mint a menekültekkel!”

2015. december 20. 16:53
Ausztriából százas nagyságrendben térnek haza Afganisztánba és Irakba a csalódott menedékkérők. Elégedetlenek a menedékeljárással, és szeretnék elkerülni a kiutasítással járó megaláztatást. Az osztrák kancellár a kitoloncolások felgyorsítását ígéri, és azt szeretné, hogy 2016-ban már kevesebb menekült legyen az országban, mint idén.

Idén már több száz közel-keleti menedékkérő vonta vissza ausztriai kérelmét, és tért haza önként hazájába a menedékeljárás módja miatt, és azért, mert tartottak a kitoloncolással járó megaláztatástól – írja a The Local osztrák kiadása. A belügyminisztérium statisztikái szerint Irakba 530-an, Afganisztánba 120-an tértek vissza önként, a jelenség szeptember közepén erősödött fel.

A Kurier című bécsi lap három huszonéves mérnökinformatikust szólaltatott meg, akik három hónapot töltöttek Ausztriában, ahol „békét, szabadságot és jövőt” szerettek volna egyikük szerint. A másikuk, Omer a következőket mondta: „Itt csak megaláztak minket, hiba volt idejönni. Az emberek úgy néznek ránk, mint a terroristákra, pedig csak békét szeretnénk. Ausztriában a kutyákkal is jobban bánnak, mint a menekültekkel – ők legalább jó ételt ehetnek és még ruhával is ellátják őket.”

A kitoloncolásokat is gyorsítják

Werner Faymann osztrák kancellár egy vasárnap megjelent interjúban arról beszélt, hogy az a céljuk, hogy 2016-ban kevesebb menekült legyen Ausztriában: „Nem tehetünk úgy, mintha minden menekültnek joga lenne a menedékre. Növelnünk kell a kitoloncolások sebességét.” Azt mondta, csak a tél miatt érkezik most kevesebb migráns, jövőre pedig rosszabb lehet a helyzet, mint idén – ezért már most el kell kezdeni a felkészülést. A kancellár gyorsítaná a kitoloncolást azok esetében, akik nem kaptak menedéket az eljárás során: „Nem tehetünk úgy, mintha minden menekültnek joga lenne a menedékre. Tehát növenünk kell a kitoloncolások intenzitását” – mondta.

Az év végéig Ausztriának 15 ezer helyet kell teremtenie a menekültek befogadására, jelenleg 73 ezer kérelmezőt helyeztek el, vagyis több mint kétszer annyit, mint tavaly. Csaknem hétezren vannak olyanok, akik arra várnak, hogy átmeneti szálláshelyről befogadóközpontokba kerüljenek. 2014-ben 28 ezer, 2013-ban 17 ezer menedékjogi kérelmet nyújtottak be Ausztriában. A kormány 2015 végéig több mint 95 ezer benyújtott és mintegy 25 ezer elfogadott menekültkérelemmel számol.

Vallásszabadságra és a nők jogaira tanítják a menedékkérőket

Az osztrák belügyminisztérium tervei szerint szórólapokkal segítenének a menekülteknek eligazodni az osztrák alapértékek, valamint a mindennapi élet fontos és alapvető szabályai között. A grafikákkal többek között a demokrácia, a vallásszabadság és a jogállamiság értékeit hangsúlyozzák, a nők és férfiak közötti egyenjogúságot, a gyermekek jogait, az erőszakellenességet, valamint az azonos nemű párok közötti partneri kapcsolat szabadságát. 

A német, angol, arab, fárszi és az Afganisztánban hivatalos dari nyelvű szórólapon kitérnek továbbá Ausztria országleírására, valamint a menekültjogok és kérelem benyújtásának menetére. Hasonló tematikájú kiadványt Salzburgban is terjesztenek már a migránsok között, a városban 1300 menekült kap szállást jelenleg.

Összesen 82 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hát gyorséttermet nem fognak elnevezni róla, az biztos.

Nem is tudtam, hogy mióta eljöttek otthonról, megszűnt ott a háborús veszély.
Vagy talán mégsem az elől menekültek?

A PC nyelv csapdája: Vannak olyan menekültek, akik nem számíthatnak menedékre. !!!???

Ez ugyanaz a kancellár aki Magyarországot szidta a kerítés építése miatt és hogy hogyan bánik a menekültekkel.
Ezek után Ausztria kerítést épített most pedig ugyanaz a kancellár gyorsítaná a kitoloncolást.

No comment...

p.s.
Ha a cikkeben szereplő "három huszonéves mérnökinformatikus" valóban az lenne aminek mondja magát, biztos nem lenne semmi gondjuk azzal, hogy hogyan éljenek meg Ausztriában.
Szóval ez valószínűleg a szokásos kamu, amit egyre kevesebben vesznek be...

Mondjuk ez a néhány hazatérő túl sokat nem nyom a latba, maximum jelzés értékű. Lesz itt még kitoloncolás is, meg a cirkusz is ami vele jár. Szegény hülye Faymann, szerintem mostanában kezd leesni neki mibe rántotta őt bele Merkel. Ha jól sejtem innen már nincs visszaút, ebből nem tud jól kijönni. Az FPÖ-nél már lassan kezdhetik behűteni a pezsgőt.

„Nem tehetünk úgy, mintha minden menekültnek joga lenne a menedékre. "
Pedig minden menekültnek joga van a menedékre! Véletlenül sem használná a gazdasági bevándorló kifejezést, amivel értelmes lenne a mondata.
Álszent maskara.

"Az osztrák belügyminisztérium tervei szerint szórólapokkal segítenének a menekülteknek eligazodni az osztrák alapértékek, valamint a mindennapi élet fontos és alapvető szabályai között. "

Nagyon jó! A beszivárgott terroristának információ, a gazdasági menekültnek semmi, mert ő jól akar élni a saját vallása szerint, a nőket meg nem szórólapok után fogja tisztelni, hanem az európaiakat sohasem, a sajátjait pedig, ahogyan eddig.
Vagyis: Nem az osztrák törvények rá az irányadók, mert nem ezt hirdette a liberális média, hanem azt, hogy ugyanahhoz van joga, mint otthon, csak jobb díjazásért.

Mérnökinformatikusok akiknek az összes papírjuk, a diplomájukkal egyetemben valahogy elveszett az úton. Nyelveket nem beszélnek és a komputert se tudják bekapcsolni, de ez nem is érdekes mert úgysem dolgozni jöttek hanem ők főállású menekültek. Ehelyett, ha jól értem, rossz ételt kaptak és meztelenül kellett járniuk. Rohadt egy világ van a sógoréknál, az már biztos. Tőlünk legalább kaptak ruhát - Röszkén. :)

MTI Hír: Szlovénia nemet mondott a melegházasságra

Aztarohadtéletbe, ott is győztek a nácik. Ha ez így megy még végül azt kell mondanom látok valami kis reményt európa számára. Ezek szerint azért még nem hülyült meg mindenki.

Majd 2017-ben győz az FPÖ és pakolhat az egész sáskahad. Vagy majd kapnak ruhát, de nem olyat amire vágynak.

Az EU-ban átlagosan szinte pontosan annyi gyerek születik, mint ahányan meghalnak (indexmundi). A volt cucilista országokon kívül Németországban, Olaszországban és Ausztriában elég rossz a helyzet. Hogy Merkel és Faymann szinte pánikba esik és bevándorlással akarják orvosolni a problémát, az ő dolguk. De miért akarják másokra kényszeríteni az országaikban talán eredményes megoldást? Úgy látom a többé-kevésbé kiegyensúlyozott háromnegyed évszázadnyi közelmúltú országokban elviselhető a helyzet. Egyrészt idő kérdése, hogy nálunk is úgy legyen, de megfelelő gazdaságpolitikai intézkedésekkel nálunk is rendbe tehető.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés