Köln után

2016. január 15. 10:17
Döry L.
Fent és Lent
Bármilyen ironikus, a bevándorlási vita teremti meg az európai nyilvánosság „közös piacát”, a sajtótartalmak „szabad áramlását”.

Köln

Köln után a bevándorlási és a szexuális témák közös vitában csatlakoznak egybe: A rasszok közötti szexuális erőszak, terméketlen és elnőiesedett Nyugat, potens Kelet stb. erőszakos mítoszai kelnek életre. Ráadásul olyan mítoszok ezek, amelyeket minden fél (muszlimok, szélsőjobb, liberálisok) különböző előjellel, de oszt.

Egyik vita sem a saját témája és a benne résztvevők hiedelmei miatt érdekes, hanem mert mindegyik vita egy olyan konfliktus felé építi az utat, amely Európát az eddigieknél is jobban meggyengíti és leértékeli. Ebben a »rapefugee«, a »Merkel«, az »Fico/Orbán«, a »menekültszállás gyújtogatók« ugyanazt a végzetet teljesítik be.

A pán-európai chat

Eközben Svédországtól, Németországon át Lengyelországig ugyanaz a téma és ugyanazok az érvek, közös nyilvánosságban visszhangoznak. A svéd szélsőjobboldali kommentelő ugyanazokkal az érvekkel száll harcba, mint lengyel, vagy magyar elvbarátja - a bevándorlás mellett is ugyanazokat a fordulatokat hallani, majd mindegyik nemzeti nyilvánosságban. Lapszemlék és facebook-megosztások teremtik meg az európai médiatartalmak »szabad áramlását«, és »közös piacát«. Orbánt is ez emelte európai hangadóvá. A szemünk előtt egy európai nyilvánosság születik.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Van benne valami.
Ami hátránya pl.a netnek (borzalmas tartalmak szabad megjelenése), az előnnyé is válhat (elhallgattatni kívánt közvélekedés felmutatása).

Régebben nem került volna nyilvánosságra az utasítás.
Valami tényleg változik, ha apró léptekkel is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés