„Nincs terv”: nekiment Schröder Angela Merkelnek

2016. január 15. 8:36
Keményen kritizálta Gerhard Schröder volt szocdem német kancellár a mai utódját, Angela Merkelt és kormányát a menekültválság ügyében. Schröder szerint hiba a menekültek korlátlan beengedése, a kormány ignorálja a valóságot és nincs is terve a helyzet megoldására. A szociáldemokrata politikus úgy látja: a kölni erőszakoskodóknak nincs helye Németországban, a nemzeti határoknak pedig igenis jelentősége van.

Gerhard Schröder volt szociáldemokrata német kancellár, Angela Merkel elődje éles szavakkal kritizálta a jelenlegi német kormányt és annak menekültpolitikáját. Schröder a Handelsblatt német üzleti lapnak arról beszélt: hiba a menekültek korlátlan beengedése. „A menekültekkel kapcsolatos felvételi, ellátási és integrációs kapacitások korlátozottak Németországban. Minden más csak illúzió.” Schröder szerint az a felfogás, hogy a nemzeti határoknak nincs többé jelentősége, veszélyes gondolat és nem is igaz.

A szociáldemokrata exkancellár úgy látja: a kereszténydemokrata CDU a menekültügyben rendre figyelmen kívül hagyta a valóságot.  A menekültekre kontingenseket kellett volna meghatározni. „Merkelnek nem volt terve” – fogalmazott Schröder.

A volt kancellár a szilveszter éjszaka Kölnben történt erőszakoskodások kapcsán is kifejtette nézeteit: szerinte az államnak keményen kellene fellépnie az ügyben és konzekvensen ki kell toloncolni az elkövetőket. „Az ilyen embereknek, bármilyen kulturális háttérrel is rendelkeznek, nincs helyük Németországban” – mondta Gerhard Schröder.

Összesen 50 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez is azt bizonyítja, hogy mára a normalitás felülírta a pártérdekeket.

Na, ez az oroszok embere. Egy ilyen nyilatkozat sokat segít -Merkelnek.

Ez jutott nekem is eszembe. Ha egy régi, vonalas szocdem ezt mondja arra a baloldaliak is oda fognak figyelni. Ezt nehéz lesz lesöpörni avval hogy xenofóbia.

Szégyen hogy az öregebb kereszténydemokraták közül még senki nem mert megszólalni. Ennyire be vannak tojva Merkeltől?

Azért annyira nem. A Bajor kereszténydemokraták is csak töketlenkednek. Igazi ellenállás eddig nem volt. Engem nagyon meglep hogy a régiek közül pont Schrödernek van pucája kiállni. Lehet hogy pont az oroszokkal való összeborulását próbálja evvel feledtetni, de nekem mindegy is csak végre a megfelelő szinten beszélnek már erről a sáskajárásról.

Nekem avval sincs bajom. A migránsok már rövid távon is gazdasági problémákat okoznak Németországnak. Teljesen legitimnek tartom ha valaki anyagi megfontolásból ellenzi ezt a nyakló nélküli migrációt.

A német rendőrök szerint a most érkezők 90%-a fiatal férfi.
Másrészt meg nem hiszem hogy Gerd Müller sokáig fogja még koptatni a miniszteri széket. Amilyen gyorsan haladnak a dolgok ez a mostani kormány max még ebben az évben lesz hatalmon.

Badarság bármilyen orosz szimpátiát Gerhard Schröder megnyilatkozásában belevinni. Ez egy politikai PR.
Már tavaly várható volt, hogy a német baloldal ahogy a tartományi választások, az országos választás közeledik, úgy fognak megerősödni a baloldal támadásai Merkel irányában. Az elmúlt évben a hozzászólásaimban többször felvetettem, hogy Merkel migráns politikája a pártja és szövetségesének a visszaszorulásához vezet, melynek során erősödni fog a radikális párt és a választásoknál bekövetkezhet a német baloldal győzelme. A német választók hangulata egyre inkább Merkel migráns politikája ellenes, s ezt látja és ezt használja ki a német baloldal.
Gerhard Schröder ravasz politikus és úgy látja a választások közeledtével eljött az idő a támadásra.
Szerintem ez van a nyilatkozata mögött, ez a lényege.

Duplapluszjó nemhasérzik az angszoct?

"Schröder 2005 után távozott a politika élvonalából, ügyvédi irodájával gazdasági társaságoknál vállalt tanácsadói szerepet (Rothschild, Gazprom), majd átvette a nyugat-európai–orosz Nord Stream AG konzorcium felügyelőbizottságának elnöki posztját. (Az Északi Áramlat gázvezeték projekt megvalósítását közvetlenül irányító, 2006-ban alapított Nord Stream AG többségi tulajdonosa az orosz Gazprom, 51%-kal)."

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés