Nyomoznak a kiskunhalasi menekülttáborban történt kődobálás ügyében

2016. január 16. 19:13
Tizennégy migráns ellen indított nyomozást hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség, miután pénteken dulakodásba forduló vita alakult ki a kiskunhalasi befogadóközpontban, ahol az őrizetesek egy csoportja megdobálta a rendőröket. A táborban 180 rendőr tett rendet.

Pénteken két rendőr megsérült, amikor dulakodásba forduló vita alakult ki a kiskunhalasi befogadóközpontban, a menekültügyi őrizetesek egy csoportja kövekkel dobálta meg az egyenruhásokat – közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

A tájékoztatás szerint három menekültügyi őrizetes férfi az internethasználat miatt vitatkozott össze, a fegyveres biztonsági őrség a rendőrökkel közösen szétválasztotta a verekedőket. Hozzátették: az őrizetesek összeverődött 20-25 fős csoportja kövekkel dobálta meg az egyenruhásokat. A rendőrség megakadályozta a fogvatartottak kitörését és a további rongálást, a hangadókat kiemelte, a központban helyreállt a rend – írták.

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szombati sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a kiskunhalasi menekülttáborban kirobbant verekedés után 180 rendőr kivezénylésével tudták helyreállítani a rendet, így a táborban most minden fogvatartottra két rendőr jut.

Tizennégy ember ellen nyomoznak

Tizennégy ember ellen indított nyomozást a Kiskunhalasi Menekültügyi Őrzött Befogadó Központ őrségével szemben pénteken elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szombaton.

A Nánási László főügyész által jegyzett közlemény szerint a nyomozás a pénteken 17 óra körül történt kődobálás miatt indult. Az őrizetbe vett, külföldi állampolgárságú embereket folyamatosan hallgatják ki. 

Összesen 36 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az iskoláját neki!
Mi az, hogy a rendőr megsérül, meg egy bűnözőre két rendőrt kell ráállítani?

Ha egy magyar állampolgár dobna meg egy rendőrt, minimum lába nem lenne, mert belelőnének.
Ne csináljuk már!
Lekötik a teljes a rendvédelmet, aztán egy nagy hullámban ránk törnek, vagy mi lesz?

Menj a büdös francba, te csúszómászó!
Gyönyörű környezetben vannak. Melyik állampolgárnak van olyan "börtöne", mint nekik? Hol internetezhet nálunk egy fogvatartott?
El tudod te képzelni, mi lenne Kiskunhalason (Onnan Zsana 15-16 km), ha ezek kitörnek? Mit gondolsz, hány embert gyilkolnának halomra?
Ja, neked nem számít, te eszetlen!
De: Ha te komfortot akarsz emelni a számukra, vegyél egy kastélyt nekik!

Nem is értem, hogy bűnözőknek miért kell internet? Azért, hogy szervezkedjenek?

Ne őrjöngj már, Tunya!
Szerintem te vagy az egyedüli, aki nem hallott arról, hogy jó néhányat elítéltek a röszkei attak és egyéb, határsértő megnyilvánulásért .
Ne gyere azzal, hogy toloncolják ki, manapság még nem működik a teleportáló gép, tolonc-egyezmény kell hozzá.
Merkel mami is küzd ezzel rendesen, igaz, csak szájkarate szinten.

Szerintem fel akarják hívni magukra a figyelmet, a jó Isten tudja, milyen kapcsolataiknak üzennek ezzel a kis "rendezvénnyel".

Nono!
Az osztrákok nem tűrik a hajigálást, csak a rendőreiket szabad megdobni!

Nomeg "hivatásos lányokat" nekik, hogy ne legyenek olyan feszültek.

Egyébként visszafelé nyitva a határ, ha nem tetszik valakinek az itteni ellátás.
Szerintem ott nem az ingyen wifiért vesznének össze...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés