Női zónát nyitna a buszokon egy regensburgi politikus

2016. január 19. 16:35
Egy németországi, regensburgi keresztényszociális politikus női zónát alakítana ki a helyi buszokon, hogy a nőket ne zaklassák szexuálisan utazás közben. Bécsben már egy ideje azt tanácsolja a városvezetés a nőknek, hogy ha egy megállóban várakoznak, akkor háttal a falnak támaszkodva tegyék azt, vagy álljanak más emberek közelébe.

A Welt tudósítása szerint Christian Janele, a Keresztényszociális Polgárok (CSB) regensburgi önkormányzati képviselője azt indítványozta, hogy női zónákat alakítsanak ki a helyi buszokon. Ezek célja az lenne, hogy a nők ne legyenek kitéve szexuális zaklatásoknak. Janele már 2015 novemberében, a kölni erőszakoskodásokat megelőzve javasolta ezt. Szerinte komolyan kell venni a lakosság aggodalmait. Nem csak buszokat, hanem női taxikat is szolgálatba állítana. 

Bécsben már egy ideje azt tanácsolja a városvezetés a nőknek, hogy ha egy megállóban várakoznak, akkor háttal a falnak támaszkodva tegyék azt, vagy álljanak más emberek közelébe; illetve utazás közben üljenek a sofőr vagy más utasok közelébe.

 

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egyre rémisztőbb, ahogy összeomlasztják Európát.

Hallottunk már ilyesmit a történelemben, akkor a bőr színe miatt kellett külön utazni. Most a ember neme miatt, de igazából nincsen különbség.
A gyakorlatban: egy négy tagú család nem utazhat együtt.

... és most próbáljuk elképzelni azt, hogy ezt
a javaslatot Kövér Ákos teszi.

Miért nem mondjuk az araboknak alakítanak ki egy külön szakaszt a buszon?

Heller mama!
Hogy lehet ez?

Azért engem pont a "keresztényszociális"-jelző ejt gondolkodóba, tudniillik amúgy a CSU szívatja legkövetkezetesebben Merkelt. Simán lehetséges, hogy ez a javaslat is egyszerűen ebbe a vonalba illeszkedik, mint kis politikai abszurd. Csak a szándékolt abszurd felhang már nem jutott el kis hazánkba.

Nekem Bajorországról nagyjából a földi paradicsom képe ugrik be. És soha, érted, soha nem nyert ott se komcsi, se szoci választást, csak a CSU. Németországnak messze a legélhetőbb része.

Gondolatok Németországból 2016-ban...

Egyszerűbb és célravezetőbb lenne minden buszra feltenni egy biztonsági őrt, aki ha molesztálást tapasztal, leszedi a delikvenst, akit rövid úton kiutasítanak. Vannak, akik csak az azonnali retorziók segítségével taníthatók, a szép szóból nem értenek, de remélhetően a többiek értenek ebből.

Na, szóval nem tudjuk, de nem árt némi óvatosság. A tudatosan abszurd hangsúly könnyen lemarad a sokadik médiaátvételkor.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés