Ausztria csak egy átkelőn engedi át a migránsokat

2016. január 21. 11:37
Az M1 helyszínen tartózkodó tudósítója elmondta, hogy tesztelni kezdték az átkelőpontot a szlovén-osztrák határon. Szigorúan ellenőrzik a migránsok iratait, ujjlenyomatot vesznek tőlük, továbbá átvizsgálják a ruháikat és a csomagjaikat.

Ausztria a jövőben csak Spielfeldnél engedi át a migránsokat, más átkelőhelyen nem – hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában. Az M1 helyszínen tartózkodó tudósítója elmondta, hogy tesztelni kezdték az átkelőpontot a szlovén-osztrák határon. Szigorúan ellenőrzik a migránsok iratait, ujjlenyomatot vesznek tőlük, továbbá átvizsgálják a ruháikat és a csomagjaikat. Megkérdezik tőlük azt is, hogy hová tartanak, és ha erre „rosszul” válaszolnak – tehát nem Németországot vagy Ausztriát említik –, akkor visszaküldik őket Szlovéniába. Ugyanez történik akkor is, ha megbuknak a biztonsági ellenőrzésen.

Szerdán ötszáz migráns érkezett az átkelőponthoz. Közülük tizenhárom embernek nem engedték meg, hogy átlépje az osztrák határt. A fennmaradó csoportból mindössze tizenöten mondták, hogy Ausztriába tartanak, a többiek mind Németországba, azonban így is számítani lehet arra, hogy az osztrák „kvóta” hamar betelik – hangzott el a tudósításban. Az osztrák vezetés szerdán bejelentette, hogy Ausztria korlátozza a menedékkérők létszámát. Idén legfeljebb 37 500 embert engednek be az országba.

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A dánok is ezt fogják csinálni, a svédek is nagyon megszigorították a bevándorlást, úgyhogy a célországok kezdik erősen szűkíteni a lehetőségeket.

Szóval akkor a keresztény Európa helyett a muszlim migránsok talán célba vehetnék a szintén muszlim öbölmenti országokat.
Ott még a nők is tisztességesen öltöznek és nem provokáljak a ledér öltözetükkel a szegény kiéhezett férfiakat...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés