Versenyfutás az idővel

2016. január 21. 10:38

Rónay Tamás
Népszava
Ha a márciusban esedékes három német tartományi választáson nagyon leszerepelnének a kereszténydemokraták, akár a kancellár alkalmasságának kérdése is felmerülhet.

„Angela Merkel azonban nem olyan politikus, akit merőben befolyásolnának a közvélemény-kutatási adatok, végig akar menni az általa kijelölt úton. Közös európai megoldást szorgalmaz a menekültkérdés kapcsán, ez azonban több akadályba ütközhet. Törökország ígéretet tett ugyan az EU-ba irányuló menekültáradat megfékezésére, illetve határainak hatékonyabb védelmére, de Recep Tayyip Erdogan még nem bizonyította, hogy megbízható partner lenne. Merkel az egyik fő kezdeményezője az EU határvédelmi szerve, a Frontex megerősítésének, kérdés azonban, hogy egy ezerfős csapat mire lehet képes az emberáradattal szemben. Ami pedig a menekülteknek az EU területén való szétosztását illeti, megtapasztalhattuk már a közép-európai országok, köztük Magyarország és Szlovákia »odaadó készségét« az együttműködésre…

A kancellár azt reméli, hogy ezek a kérdések végérvényesen tisztázódnak az EU februári, illetve március közepén megrendezendő csúcstalálkozóján. Az idő azonban szorít, s amint a CDU néhány képviselője, illetve a CSU reakciója mutatja, a türelem fogytán. Ha a márciusban esedékes három német tartományi választáson nagyon leszerepelnének a kereszténydemokraták, akár a kancellár alkalmasságának kérdése is felmerülhet.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 27 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezek már hipóval is mosnák a szerecsent, de az csak még büdösebb lesz.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés