Német menekültügyi felelős: Kevesebb migránssal jöhet csak össze a sikeres integráció

2016. január 24. 15:53
Csak akkor lehet sikeres az integráció, ha csökken a Németországban lévő menekültek száma, mondta a Frankfurter Allgemeinének adott interjújában a német kormány menekültügyi felelőse. A szocdem Aydan Özoguz összeurópai megoldást sürget.

„Nehéz megjósolni dolgokat. Egy azonban biztos: a menekülés témája végigkíséri majd a következő évtizedeket. Fel kell készülnünk pillanatokra, amikor hirtelen rengeteg ember érkezik hozzánk. És azokban az időkben, amikor a számuk kisebb, nem gondolhatjuk, hogy ez így is marad” – fogalmazott a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak adott interjújában Aydan Özoguz, a német kormány menekültügyi felelőse.

A lap kérdésére, miszerint sikeres lehet-e Németországba érkezők integrációja, ha évenként egymillió ember jön az országba, a szociáldemokrata politikus így felelt: „Mindenki számára tiszta, hogy az integráció csak akkor lehet sikeres, ha csökken a Németországban lévő menekültek száma. Mindenki ezen dolgozik most, a lehető legmagasabb nyomással.”

Aydan Özoguz az interjúban összeurópai bevándorlási-integrációs stratégiát sürget: „Ha Európa egyáltalán nem működik, nem tudunk úrrá lenni a válságon.” Az újévi kölni események kapcsán a politikus azt mondta, megmérgezték a légkört a bulizó nőket ért támadások, de ez még nem adhat okot arra, hogy egymillió menekültet felelőssé tegyünk párszáz bűnöző miatt. Az iszlámot pedig pláne nem. „Ami Kölnben és más városban történt, nem egy vallás gyakorlása volt. Ha mindegyikük ájtatos muzulmán lett volna, nem történt volna semmiféle atrocitás. Se nem ittak, se nem erőszakoskodtak volna.”

A német kormány menekültügyi felelőse szerint a sikeres integrációhoz először fel kell mérni, pontosan kik is érkeztek az országba. A legfontosabb integrálóeszköz a nyelvtanfolyam Özoguz szerint, aki legszívesebben létrehozna egy bevándorlási és integrációminisztériumot a helyzet lehető legjobb kezelésé érdekében.

Összesen 98 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Erről mikor lesz poszt??? A nap híre:

"..Korrupció elleni pénzeket lophattak el magyar közbeszerzési ellenőrök.."


http://index.hu/belfold/2016/0..

"..A finn STT hírügynökség jelentése szerint egy orosz határőr bevallotta, hogy a KGB-utód orosz titkosszolgálat, az FSZB szervezetten szállítja a menekülteket Oroszországon át a finn határra. A finn hatóságok egy ideje már gyanakodtak erre, ha igaz az STT értesülése, akkor ez a gyanú most megerősítést nyerhet..."


http://444.hu/2016/01/24/szerv..

A Balkánon meg buszoztatnak..

A legeredményesebb integrálóeszköz az, ha a beérkező gyakorlatilag nem tarthat kapcsolatot a vele egyívásúakkal, azaz csak szórványosan érkezhetnek.

A Bécs alatt pórul járt Kara Musztafa tiszteletére nemsokára türbéket emelhetnek szerte az Almanya kalifátusban.

Én azonnal kirúgnám az ilyen ostoba szakértőt.
Jókor jár a szája!

Takarítónőnek a migránsok mellé!

Tízet máris kaphatsz Kiskunhalasról!

Hogy-hogy csoportosan? Annak rendje-módja szerint kérjenek vízumot (igazolva megélhetési lehetőségüket), és aki megkapja jöhet. Egy munkahelyen csak egy adott származású bevándorló dolgozhat. Hasonló módon kezelendő a gyerekek iskoláztatása.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés