Osztrák belügyminiszter: Ez nem menedékkeresés, hanem menedék-optimalizáció!

2016. január 24. 16:30
Johanna Mikl-Leitner osztrák belügyminiszter szerint nem véletlen, hogy bár Szlovénia és Horvátország is biztonságos ország, a menedékjogi kérelmeket mégis inkább Ausztriában, Németországban vagy Svédországban nyújtják be. Ez az eljárás nem menedékkeresés, hanem menedék-optimalizáció, véli az osztrák jobboldali politikus, aki szigorúan és ésszerűen fel is lépne ezellen.

Az Ausztriában benyújtott menedékjogi kérelmek száma már nyár előtt elérheti az idénre kijelölt felső határt, mondta az osztrák belügyminiszter a Welt am Sonntag című vasárnapi német lapnak. Johanna Mikl-Leitner elmondta, hogy a 37 500 fős létszámkereten felüli menedékkérőkkel Ausztria vagy úgy jár majd el, mint Svédország, vagyis a felső határ után is befogad kérelmeket, de évekig nem dolgozza fel őket, vagy pedig már a határon visszautasítja a menedékkérőket a biztonságos szomszédos országokba.

A jobboldali Osztrák Néppárt politikusa hozzátette, hogy például Szlovénia és Horvátország is biztonságos ország, a menedékjogi kérelmeket mégis inkább Ausztriában, Németországban vagy Svédországban nyújtják be. Ez az eljárás nem menedékkeresés, hanem menedék-optimalizáció, ami ellen szigorúan és ésszerűen fel kell lépni. Vissza kell térni a menekültjog lényegéhez, sürgette Johanna Mikl-Leitner, kiemelve, hogy most a gazdaságilag leginkább vonzó ország keresése tapasztalható. Ez így nem mehet tovább, mondta.

Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kicsit nehéz felfogásúak a sógoraink, de lassacskán megértik miről van szó.

A híreket olvasva mostanában olyan érzésem van mintha kicsit 1943-at írnánk megint. Frissen a Sztálingrádi csatavesztés (Kölni migráns botrány) után vagyunk, de a tébolyult vezér (Merkel) nem képes elismerni hogy ez a háború innentől elveszett. Közben a német szövetségesek (ausztria, svédország) látván a reménytelen helyzetet a kiugráson dolgozik, de nem nagyon akar nekik összejönni. Közben meg keletről özönlik be a nőket erőszakoló, rabló barbár horda akiknek az a céljuk hogy Németország térdre kényszerítésével bevegyék egész európát. Most kellene megmerényelni a vezért amíg nem késő. De sajnos senki nincs aki a helyére tudna lépni, ezért minden marad a régiben és lassan egyre mélyebbre süllyedünk ebben a fasiszta (liberális) őrületben.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés