Nyers erő

2016. január 24. 14:21

Speidl Bianka
Magyar Idők
A Nyugat, mondhatni, a „politikai korrektség diktatúrájában” él. Ezelőtt is történtek hasonló zaklatások, de sokkal jobb volt hallgatni, mint a rasszizmus vádjával szembesülni. Interjú.

- A kölni szilveszteri molesztálások óta megszaporodtak a bevándorlók általi zaklatásokról szóló hírek. Svédországban, Norvégiában, Franciaországban, Dániában, Belgiumban – Európa-szerte történnek szexuális jellegű bántalmazások. Lehetett erre számítani? Mennyire leegyszerűsítő erőszakos arabokról vagy erőszakos muszlimokról beszélni?

– Bizonyos szempontból igen, lehetett erre számítani. Fiatal férfitömegek indultak meg, világok között mozogtak, és nem tudták bizonyos szükségleteiket kielégíteni. Európába érve pozitív diszkriminációt tapasztaltak, a »nekünk mindent szabad« érzés lett úrrá rajtuk. Mindemellett fontos hangsúlyozni, hogy a kölni molesztálásokat többségükben alkoholos befolyásoltság alatt állók követték el, ami nyilvánvalóan megszegi az iszlám egyik fontos előírását, tehát a bűncselekményt nem vallási ideológia alapján követték el. A kulturális háttér mint ok azonban mindenképpen szerepet játszik.

A közel-keleti és az észak-afrikai társadalmakban más a nemi szerepekről való gondolkodás, a férfidominancia érvényesül. A nők is ki tudnak ugyan bontakozni, de mások a játékszabályok, megvan a sajátos mozgásterük és védettségük, sőt hatalmuk is a családi élet rendszerében. A válaszvonal nem a vallás, hanem a vidék és a város, a tanult és a tanulatlan rétegek között húzódik akár egyazon társadalmon belül is.

(...)

– Ha valóban ennyire súlyosak a problémák, mondhatjuk, hogy Köln csak a kezdet volt?

– Nem mondanám, hogy a kezdet, inkább valaminek a kicsúcsosodása, nyilvánvalóvá válása. Ezek a problémák több mint egy évtizede itt vannak a szemünk előtt, csak a liberális politikai dogmák miatt nem kaptak nyilvánosságot. A Nyugat, mondhatni, a »politikai korrektség diktatúrájában« él. Ezelőtt is történtek hasonló zaklatások, de sokkal jobb volt hallgatni, mint a rasszizmus vádjával szembesülni. Nem csoda, hogy most rengetegen felbátorodnak a botrányokon, hiszen eddig sok veszítenivalójuk volt, ha beszéltek. Szükséges lenne, hogy hatalommal ruházzuk fel a biztonsági szerveket, mert egy idő után már az európai értékek kárára történik a terjeszkedés, és a vendégek határozzák meg a szabályokat.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 21 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Liberálfasiszta diktatúra van nyeu-ban.

Az egész cikket érdemes elolvasni. Az integráció kudarcának okait valahol itt lehet keresni. Például:
" A kultúrát nem lehet „tanfolyamokon” elsajátítani. Zsigeri válaszokat adunk a környezetünkre, amelyek gyermekkorunktól kezdve belénk rögzülnek. Az érkező bevándorlók kultúrájában a szabályokat nem szép szóval magyarázták el, a tekintélyelv működik, amelynek a büntetés szerez érvényt. A családban nem kérdőjelezhető meg az apa szava, az iskolában pedig nem a véleményformálásra helyezik a hangsúlyt, hanem a magolásra, azaz ugyancsak tekintélyekre hivatkozva tanítanak. Ha nincs jelen ez a tekintélyt érvényesítő hatalom, akkor minden érv súlytalan marad. Ezt a beidegződést nagyon komolyan kell venni, és a befogadók részéről erőteljes és világos válaszokra lenne szükség. Már a legkisebb bűncselekmények elkövetése esetén szóba jöhetne az automatikus kiutasítás. Tisztázni kellene, hogy elvárjuk: az ide érkezők alkalmazkodjanak."

Jobboldali kamuértelmiségi: mindenről a liberalizmus és a politikai korrektség fikázása jut eszébe.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés