Dacs

Migrációt kritizált, jött érte a rendőrség

2016. január 26. 22:02
A holland rendőrség szisztematikusan felkeres minden a közösségi oldalakra a migránsválsággal kapcsolatban kritikus posztot író polgárt, hogy megkérje őket, hagyjanak fel ezzel a tevékenységgel, írja egy holland portál.

„Túl sokat posztol a Twitterre” – indokolta az NRC holland hírportál a Válasz.hu által szemlézett tudósítása szerint a holland rendőrség, miért érdeklődik a 28 éves, Sliedrecht városában élő Mark Jongeneel iránt. A rendőrök szerint Jongeneel posztjai lázító hangvételűek, miközben csak nemtetszését fejezte ki amiatt, hogy a város 250 menedékkérőt akar befogadni. „Micsoda rossz ötlet!” áll a bejegyzésben. A 28 éves férfit az anyja hívta fel, hogy két rendőr állított be hozzá a lakásba a fiát keresve. Mivel nem volt ott, ezért végül a férfi munkahelyén kérték meg, hogy kevésbé legyen lázító hangvételű.

A Válasz.hu által idézett holland források szerint Jongeneel esete nem egyedi, más városokban is végiglátogatta a rendőrség a migránsválság kezelésével kritikus felhasználókat. Az NRC hírportálnak a holland rendőrség elismerte: tíz hírszerző, digitális detektívnek nevezett csoportjuk van, amelyek valós időben követik a nagyobb közösségi oldalak, mint a Twitter és a Facebook forgalmát.

Összesen 163 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szerintem minden,ami politika, az egy nagy szemfényvesztés.
Ügyes maffia manipulálja az emberiséget.

Schultz elvtárs hívja össze az EP-t! Hollandiában tombol az önkényuralom, nullán a vélemény- és sajtószabadság, erőszakszervezetek vegzálják a civileket. Talán némi rasszizmus, xenofóbia, intolerancia is befigyel, de fasizmus, nácizmus tuti.

Várom az eddig óbégatókat, hogy milyen párhuzamokat vonnak le a nácikkal. Javagyhogy ezek most a III/III-asok. Vagy a Securitate. Akkor egy szavuk sem lesz.

"Megjegyzem ez a túlkapás nem egyenlő azzal, hogy Orbán a saját hatalmát építgeti, rendszert épít arra, hogy ne nagyon lehessen leváltani"

Le lehet váltani. Ha már ez fontos. A pártban is, meg a Parlamentben is. Meg vannak választások.

Akit nem lehet leváltani az a Szigetvári, mert 0..1 % között imbolyog.
Gyuri bácsi tudná egyedül a munka világába visszaterelni.

Na ne röhögtess, te ezt komolyan gondolod?

Még örüljön hogy volt munkahelye ahol meglátogathatták. Ha sokat pofázik nem lesz ez mindig így.

Nem tudom elképzelni hogy ez sokáig mehet még így. A nyugat európai emberek egyre dühösebbek és nincs ahol kiadhatják a gőzt. Ebből előbb utóbb robbanás lesz. És nem olyan mint amit az iszlamisták csinálnak, ez nagyobbat fog szólni.

Akkor ugyan mi volt a cél? Ne beszélj már zöldségeket. Nyilvánvalóan a véleménye miatt akartak ráijeszteni. Hogy fér az bele a te demokrácia felfogásodba hogy valakit a véleménye miatt felkeres a rendőrség és megkérik hogy nem ossza meg nyilvánosan másokkal? Sötét diktatúrákban szokás az ilyen.

De fordítsunk egyet a táblán: Mi lenne ha itt Magyarországon felkeresne néhány ellenzékit a rendőrség hogy ugyan ne írkáljon már a kormányétól eltérő véleményét a twitterre mert az nekik nem tetszik. Gondolom teli szájjal diktatúráznál.

Válaszok:
packó | 2016. január 26. 23:15

Elég ostoba ez a bolt gyerek, nem gondolja végig fordítva. Pontosabban sehogy nem gondolkodik, csak agitál.

Hollandia vészhelyzetben, mehet minden?

"Mintha ez lenne a legnagyobb probléma ma az országban"

Mi ma az országban a legnagyobb probléma?

Igen, hogyne, a média annyira a Fidesz szájíze szerint van szabályozva, hogy a legnézettebb kereskedelmi csatorna és az ATV híradóiban a mikropártok (Együtt, PM stb.) több adásidőt kap, mint a Fidesz.

Na és kit figyelmeztetett legutóbb az NMHH aránytalanság miatt? Netán az RTL klubot?
Hát nem.
A közmédiát, mert aránytalanul sok adásidőt kap a Fidesz.
Dübörög a diktatúra!

Gondolom te is sarokba vagy szorítva a tömérdek fideszes médiaterméktől, már szabadulni sem lehet tőlük, hiszen szinte már alig találni ellenzéki sajtóterméket...jah, nem, még mindig óriási túlsúlyban van a baloldal a sajtót tekintve.

Mitől is lenne itt diktatúra?
A korrupció miatt, a balfasz ellenzék miatt, a mindenkori kormányokat kiszolgáló közmédia miatt?
Ezek volnának egy diktatúra vonásai?
Ne röhögtess már baszki.

Nálunk 600 különböző médium sajtómunkása percről percre tudósított minden egyes apróságról a nyáron, ha kell, a valóságot teljesen meghamisítva lásd sínes eset.
Diktatúrákban nyilván így mennek a dolgok, hogy az újságíró együtt vonul az autópályán, meg együtt vonatozik a migránsokkal, hogy aztán megírhassa, hogy Magyarország egy pöcegödör, mert ugye az öncenzúra miatt rákényszerül erre, aham, diktatúra.

Bezzeg Nyugaton, ott a demokrácia emberei tudják a dolgukat, és ha kell, hallgatnak, ha kell rátörik az emberekre az ajtót, ha kell, mindezt a demokrácia nevében.

Hát ha ez igaz, akkor megvan a válasz, ki az, aki felszámolja a liberalizmust. A baloldal.

Tesztelik a tömeg tűrési szintjét. Ha nem történik semmi haladnak tovább az új világrend rendőrállam megvalósításában.

A cikk mégis a padlóra söpri és ezerszer megtapossa. :D

A liberalis mintaallam. Drogozni kurvasni szabad, legalis, csak a pofad fogd be.

az megvan, hogy -téged idézlek- "a magyar kormány szükségállapotos vágyálma" egy terrorcselekmény esetére és ideiglenesen adna ilyen jogot a mindenkori vezetés kezébe, míg hollandiában ez az alapállapot?
ott nem hirdettek rendkívüli állapotot, ott ez a normális!!!

képzeld el, hogy tíz perc múlva szól a főnököd, hogy két rendőr szeretne beszélni veled. beültök a tárgyalóba, ahol szólnak, hogy a ma reggeli mandineres hozzászólásod kicsit erősre sikerült, és légy szíves vegyél vissza a tempóból.

azt hiszem még ma délutánra tüntetést szerveznél. és tudod mit? én ott lennék az első sorban melletted, mert függetlenül attól, hogy egyetértünk-e a politikában, ez egy jogállamban ELFOGADHATATLAN!

mutassanak rá arra a pontra a törvényben, hogy tilos kritizálni a menekültpolitikát, és akkor van miről beszélni...

Hogy ne lenne jó válasz: olyan hírt, ami nem tetszik neked, nem szabad leadni, olyan hírt, ami tetszik neked, le szabad adni. Ez ilyen egyszerű, nem?

Valaki küldött neki a minap, úgy látszik nem kapta meg.

Gondolom nemsokára jön a migráns_célországok
leminősítése a politikai bizonytalanság miatt.

Na ugye, hogy kellenek a migránsok a gazdasági
növekedéshez!

Nem sokára a saria rendőrség fogja keresni.

A jessuisolás megbukott. Igaz, azok is tudták, hogy hazugság, akik ott meneteltek.

Érdekes volt végig olvasni a hozzászólásokat. megnyugtató, hogy a döntő többség érzi a migrációban rejlő, az európai identitást, kultúrát súlyosan fenyegető veszélyt.

Az nem lep meg, hogy egyesek, baloldaliként, liberálisként jobban gyűlölik Orbánt, mint a zsidókat gyilkoló muszlimokat. Ugye ismert, hogy az MSZP, a DK is tele van antiszemitákkal. S ezek itt pátyolgatják naponta a migránsokat, értük aggódnak, s nem a többség biztonságáért. Ők aggódnak a tervezett biztonsági intézkedések miatt, nem fontos számukra, hogy az itt élő zsidóság is biztonságban érezhesse magát.

Pedig vehetnének példát például az olasz Il Foglio nevezetű újságtól, amely mára meghirdette a Kipa napját. Megelégelve az antiszemitizmust, az európai zsidók ellen elkövetett gyilkosságokat, megaláztatásokat, fenyegetéseket, amelyek döntően a ballib oldal által felkarolt, támogatott, dicsőített, Merkel által Európába hívott muszlim migránsok részéről érkeznek.

Érdemes elolvasni Zvi Ammar-nak, a Marseille-i zsidó közösség rabbijának nyilatkozatát. A rabbi szerint a fejfedő ott ma náci sárga csillagként működik, a terroristák ezt használják fel a zsidók azonosítására, majd megtámadására.

Velence polgármestere, Luigi Brugnaro nyilatkozta: "Védeni a zsidókat, egyet jelent a nyugat védelmével. ...a hit itt most nem fontos, nem ez a központi kérdés, hanem a nyugati identitás, a nyugati kultúra, jogaink védelme."

S furcsa módon ez a zsidó identitás védelmével együtt nem fontos a magyar ballib pártok számára.

Egyébként meg várom a Hollandiával szembeni azonnali EP meghallgatás elrendelését, Guy Verhofstadt elhatárolódását, a TASZ, a magyar Helsinki Bizottság, az összes magyar baloldali-liberális párt, civil mozgalom tiltakozását a holland rendőri terror ellen.

Amennyiben hallgatnak, úgy többet ne nyissák ki a szájukat emberjogi kérdésekben, mert nem lesz erkölcsi alapjuk.

MÁZÁL TOV!

Válaszok:
Taksony | 2016. január 27. 12:05

Szerinted? :)
Szerintem a naccságos asszonynak inkább egy szaudi útlevél járna az iszlám vallás és kultúra terjesztéséért európában. I. Szulejmán óta nem tett valaki annyit az iszlám terjesztéséért mint Merkel.

Meggyőződésem hogy el fog jönni az idő amikor a maradék keresztény Európának össze kell majd fognia Izraellel hogy túléljük a muszlim inváziót. El fog jönni a nap amikor mindenki a muszlimok ellen fog majd fordulni, és akkor hindu, buddhista, zsidó és keresztény együtt fog harcolni a túlélésért.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés