Jobbik: Újra megjelentek a migránsok és az embercsempészek az országban

2016. január 27. 17:50
Szegeden csoportokban járnak a migránsok és újra megjelentek az embercsempészek is, ezért a zéró tolerancia elvét kell alkalmazni – állította szerdai sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke. A politikus beszélt a Nézőpont Intézet legújabb méréseiről is. Falsnak nevezte a következtetéseket, mivel szerinte pártja a biztos választók között 8 százalékkal vezet az MSZP előtt.

A rossz idő ellenére nem apad a bevándorlási hullám. Szegedi párttársai azt tapasztalják, hogy a városban csoportosan járnak a migránsok, emellett újra megjelentek az embercsempészek is, ezért a záró tolerancia elvét kell alkalmazni – állította szerdai sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke.

A politikus választ vár arra, hogy az érintettek hányan és milyen jogcímen tartózkodnak Magyarországon, meddig és milyen formában tartja el őket az állam és van-e protokoll az „eltávolításukra” vagy származási országukba küldésre. Értékelése szerint a lakosságot meg kell óvni minden olyan „indokolatlan kontaktustól”, ami korábban Debrecenben tapasztalható volt.

Z. Kárpát Dániel szerint a menekültszállókat zárttá kéne tenni és lakott területen kívül kéne helyezni, emellett szorgalmazza az önálló határőrség felállítását, ami évtizedes távlatban garantálná a határ biztonságát. Az alelnök a keleti határzár előkészületeinek felgyorsítását kéri, amit azzal indokol, hogy egy módosított útvonalon újra tömegek érkezhetnek az országba.

Adni kell jogkört a kormánynak az azonnali beavatkozáshoz

A kérdésre, hogy mit gondol a politikus arról, hogy az alaptörvény terrorveszélyhelyzettel összefüggő módosításánál az MSZP türelmi időt adna a parlamenti felhatalmazás szükségessége előtt, a Jobbik alelnöke azt felelte, hogy adni kell jogkört a kormánynak az azonnali beavatkozáshoz. Mivel azonban főállású képviselőkről van szó, elvárható, hogy 12-24 órás határidővel össze tudjon ülni a parlament. Hozzátette: az ellenőrző funkció meglétén van a hangsúly, s cél, hogy ne menjenek el rendeleti kormányzás felé.

A Jobbik alelnöke nem érti a Nézőpont Intézet eredményeit

Megkérdezték a politikust a Nézőpont Intézet felméréséről is, amely szerint a teljes felnőtt népesség körében az MSZP – ha statisztikai hibahatáron belüli különbséggel is, de – megelőzte a Jobbikot. Z. Kárpát Dániel falsnak nevezte a következtetéseket. Mint mondta, meglepődve olvasta, hogy pártja a teljes lakosság körében elvesztette a második helyet, miközben a biztos pártválasztók között 8 százalékkal vezet az MSZP előtt. Ebben a kategóriában a baloldali pártokat összességében 1 százalékponttal alacsonyabbra mérték, mint a Jobbikot önállóan – tette hozzá, jelezve: számítanak rá, hogy „bizonyos erőtér” vagy közvélemény-kutatók próbálják elvitatni a párt második helyét.

Összesen 25 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Két nappal le van maradva a Jobbik. A királyi TV- ben volt már erről szó. A táborlakók, akik itt adtak be menekült kérelmet járnak be busszal bevásárlni.
Nyilván, amíg nem bírálták el a kérelmüket nem tudnak továbbmenni.

Válaszok:
bookmark | 2016. január 27. 18:24

Megoldás lehet, ha tábor területére beraknak egy bevásárló központot. Majd a Jobbik összedobja az árát.

Amíg várják a beadvány elbírálását kénytelenek itt lenni. Ezt próbáld felfogni.
Nem tudom, hogy honnan van pénzük, de a hírek nem arról szólnak,hogy fosztogatnak, hanem arról, hogy bevásárolnak.
Amúgy a helyiek már többször kihívták rájuk a rendőrséget, akik ellenőrizték az érvényes irataikat. Ennél többet most nem lehet velük kezdeni, szerencsére Orbán okos és hazaszerető államférfi és lezáratta a zöldhatárt, így nem több százezerről van szó, hanem néhány százról, akik a törvényeket betartva beadták a kérelmüket.

A Szegeden megjelenő migránsokról: Egyes híradások szerint jogszerűen Nagyfán tartózkodó menedékkérőkről van szó, akik szabadon mozoghatnak.
A módosításról: Ha a kormány nem kap felhatalmazást, nem léphet, mert demokrácia van.

A felmérésekről: Majd a választásokon eldől minden.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés