Kevesebb a szír, több az iraki migráns

2016. január 28. 19:36
A Frontex legfrissebb jelentése szerint kevesebb szír, több iraki migráns érkezik a görög partokhoz. Az uniós határőrizeti ügynökség szerint a változás oka az, hogy javul a görög menekültazonosító rendszer, így kevesebben adnak meg hamis adatokat.

Kevesebben érkeztek Szíriából Görögországba az elmúlt hónapokban, viszont a jobb élet reményében útnak indult iraki menekültek száma növekedett, írja az európai uniós határőrizeti ügynökség, a Frontex csütörtökön közzétett jelentésében.

Az elmúlt hónapokban tapasztalt változást az ügynökség azzal magyarázta, hogy az elmúlt negyedévben javult Görögországban a menekültek azonosítása és regisztrációja, s így kevesebben próbálkoznak hamis adatok megadásával.

Megérte volt szíriainak lenni

Korábban olyanok is szírnek mondták magukat, akik más országból érkeztek, mert úgy gondolták: az öt éve zajló háború miatt szenvedő szírek könnyebb és gyorsabb ügyintézésben bízhatnak menedékkérelmük elbírálásakor. Tavaly a menekültek 56 százaléka vallotta magát szíriainak, míg az októberben érkezők 51 százaléka, novemberben már csak 43 százalékuk, decemberben pedig 39 százalékuk. Ezzel egy időben az Irakból érkező menedékkérők számának növekedése volt tapasztalható. Amíg októberben a regisztráltak 11 százaléka volt iraki, addig novemberben 12, decemberben 25 százalékra emelkedett az arányuk.

Az Afganisztánból érkezők a Görögországban regisztrált, hozzávetőlegesen 800 ezer menedékkérőnek nagyjából az egynegyedét tették ki a múlt évben.

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mert az embercsempészek nem hagyják.
Nekik ez az évszázad üzlete, ezért nyilván sok mindent megtesznek, hogy ne csökkenjen a bevétel.

off:
hogy lehet az, hogy a mandineren minden cikk migrációval kapcsolatos, a hadházy-féle korrupciós felvétel és a kibontakozó botrány pedig még egy apróbb zugot sem kap az oldalon?

miközben az az ügy elsődleges fontosságú magyarország jövőjével kapcsolatban, ehelyett pedig huszadrangú hírekkel van tele az oldal.

pedig néhány éve még viszonylag kiegyensúlyozott oldal volt a mandiner..

ó, közben megtaláltam: mégiscsak kapott egy aprócska zugot a hír, jól eldugva 5 régebbi hír és számtalan új migránsozós hír alá.

miközben főcímet érdemelne.. namindegy

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés