Ön szívesen élne együtt ilyen emberekkel?

2016. február 2. 13:56
Nőkkel szembeni szexuális erőszak- és bántalmazási statisztikák kapcsán arról kérdezte az utca emberét a Slejm, hogy milyen érzés lenne számukra, ha olyan kultúrkörbe tartozó emberekkel kellene együtt élniük, akik így bánnak a nőkkel. A videó végén aztán kiderült, honnan származtak az adatok. Volt nagy meglepődés.

 

Összesen 35 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Az Alapjogi Ügynökség az elődjeként működő szervnek, a bécsi Rasszizmus és Idegengyűlölet Európai Megfigyelőközpontjának a helyébe lépett, és annak munkáját vette át."
Szóval forráskritika.
De azt pártolnám, hogy az elkövetők származása ("kultúrköre") is szerepeljen a statisztikákban, és akkor már összevethetőek lennének az adatok - ezt a videó elkészítőinek is pártolnia kell, hiszen amíg nem ismerjük a konkrét adatokat, addig se pro se kontra nem lehet megalapozott véleményt alkotni.

Nem szent itt senki, egyetlen nemzet sem jelentheti ki, hogy náluk "ilyen nincs".
De: A nemzetállamok a jog eszközével tudják kezelni az "állatokat", illetve a nemzetet alkotó társadalom is kiveti magából a mocskok nagy részét.
Igen ám: Merkel asszonyéknak eszükbe sem jutott, hogy az eltérő kultúra nem arról szól minden esetben, hogy bizonyos jelenségek nem léteznek egyikben, vagy másikban, hanem arról, hogy a jelenségeket hogyan ítéli meg a társadalom. A párhuzamos társadalmakban két külön "jogrendszer" működik, valamint a árhuzam elsősorban azért jön létre, mert az egyik semmibe veszi a másikat , ami nagyon durván jelentkezik a minden szervezést nélkülöző , kizárólag politikai haszonszerzést szolgáló migránsáradathoz köthetően.

Ha jól körülnézünk, minden nációban vannak elfajzott emberek, ettől még maga a társadalom nem azonosul velük.
A liberálisnak nevezett eszmerendszer éppen a társadalmak visszatartó erejét célozzák meg, sajnos látható sikerrel.

Sajnos a nők elleni erőszak mindennapos jelenség ebben az országban:

"Magyarországon a nők 23 százaléka élt át legalább valamilyenfajta fizikai erőszakot jelenlegi vagy volt férfipartnere által.

Minden héten legalább egy nőt meggyilkol férje vagy volt férje, élettársa vagy volt élettársa, barátja vagy volt barátja.

A partnerük által megölt férfiak bírósági aktáiból az esetek 80 százalékában tudható, hogy a nő elkövetővé válását hosszan tartó súlyos feleségbántalmazás előzte meg a férfi részéről.

A testi erőszakot átélt nőket partnerük az esetek legkevesebb 7 százalékában szexuálisan is bántalmazta.

Minden ötödik nő olyan családban nőtt fel, ahol az apja verte az anyját.

A nőket érő erőszak elkövetői az esetek túlnyomó többségében partnerek vagy volt partnerek"

(http://nokjoga.hu/alapinformac..)

Még a végén kihozzák, hogy az araboknál jobb sorsa van a nőknek, mint nálunk.:)

Nevetséges ez az erőlködés...

"Minden ötödik nő olyan családban nőtt fel, ahol az apja verte az anyját.'

Cáfolom.
Az általam ismert (több száz) párok sem a gyerekeiket, sem egymást nem verik.

A rossz kapcsolatokra rávetül a mai kor több átka közül az alkoholizmus, a félremagyarázott egyenjogúság és a mindenáron való önmegvalósítás. Legalábbis azoknál, akik a nagy igyekezetben elfelejtik, hogy párkapcsolatban nem lehetnek egyedül boldogok.

Ezzel együtt véleményem szerint semmilyen kapcsolatban sincs helye a fizikai erőszaknak. Én a kutyámat is képtelen lennék bántalmazni, mert elvem: Ha bármilyen élőlényhez tisztelettel, szeretettel közelítek, kettős örömben lesz részem: Boldognak láthatom a másikat, ezáltal én sem érzem magam boldogtalannak.
A boldogtalanság manapság az "utcán hever", az emberek zöme arra sem veszi a fáradtságot, hogy visszaköszönjön, ha valaki rájuk köszön.

A migrációval kapcsolatos legnagyobb hiba az, hogy a különböző kultúrák között szinte egyáltalán nincs átjárás. Ennek a legnagyobb akadálya a PC duma.
Ha körülnézel, észreveszed, manapság már semmi sem az, amit mondanak róla.

A médiumok nem mernek kitérni bizonyos, a társadalmi fejlődést, esetleg a toleranciát elősegítő , a lényeget érintő részletekre, akár gazdasági bűnözésről, akár munkahelyi szituációkról, gyerek nevelésről, társadalmi eseményekről, politikáról és sorolhatnám, mi mindenről van szó.
Az ember meghallgat, elolvas egy csomó olyan dolgot, aminek semmiféle információ tartalma nincs (Például: "fiatal fiúk" az elkövetők. Ilyenkor nincs olyan ember, aki azonnal "nem fehér emberre" asszociál. Pedig: lehet, hogy nem erről van szó. Az elkövetett cselekmény lehet bármi, a hír önmagában pattog, mert senkinek nem mond semmit, senkiről nem hámlik le semmilyen előítélet.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés