Bakondi: A migrációs útvonal nem haladhat Magyarországon keresztül!

2016. február 3. 12:07
A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, Bakondi György elmondta, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy egy lehetséges megváltozott migrációs útvonalnak Magyarország ne legyen része. Az M1 reggeli műsorában beszélt az Európa-szerte bevezetett szigorításokról, hozzátéve: nem várható csökkenés a migránsáradatot illetően.

Bakondi György, Orbán Viktor belbiztonsági főtanácsadója az M1 reggeli műsorában elmondta: nincsen arra utaló körülmény, amely szerint a migráció mértéke csökkenne, és hozzátette, hogy a legfrissebb adatok 62 ezer januárban Európába érkezett migránsról számolnak be, ami többszöröse a tavalyi januári adatnak.

A főtanácsadó hangsúlyozta, hogy már minden felelős európai politikus fontosnak tekinti Európa határainak védelmét. Elmondta: minden lehetőt meg kell tenni az illegális migráció megállítására, főként a schengeni határoknál. Támogatóan nyilatkozott a macedón-görög és a bolgár-görög határon létesítendő újabb védelmi vonaláról. Utalt Macedónia, Szerbia, Horvátország, Szlovénia és Ausztria jelentős korlátozásaira, ahova már csak azok az iraki, szír és afgán menekültek mehetnek, akiknek célállomása Ausztria vagy Németország.

Szó volt arról is, hogy Görögország is fokozottabb betartását ígérte a szabályoknak és Európa-szerte jelentős intézkedések történtek a bevándorlási szabályok szigorítását, illetve a rendvédelmi és titkosszolgálati szervek megnövelt hatáskörét és eszközeit, erejét illetően. A migrációs útvonal a főtanácsadó szerint változhat, de elmondta, mindent megtesznek azért, hogy Magyarország ne szerepeljen ebben az útvonalban. Hozzátette: érdemi döntéseket remélnek az Európa Tanács februári ülésétől.

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az ilyen barmoktól, mint amilyen Te is vagy, mentsen meg az Úristen minket. Gügyögsz itt baromságokat, relativizálod azt a veszélyt amit a legtöbb déli határvidéken vagy Budapesten élő a saját bőrén tapasztalt. Remélem nem külföldről mekegsz, mert ott a migrikkel sújtott vidékeken még megtalál hátulról valaki akinek olyan a gusztusa.

Váó! Most meg egy utalás a náci magyarokra. Jól nyomod misike.

Tudod az ember leszarja, mennyi pénzt nyúl Habony. Tudod miért? A nálunk ragadó, vagy átcsörtető migráns csorda ennek a többszörösét vinné el. Nézd Németországot. Ott a hozzád hasonlók vannak döntési-véleményformálási helyzetben migráns téren, aminek szörnyűek a konzekvenciái: 50 milliárd euró két év alatt csak a migránstömeg kezelésének a költsége, de az élet nem áll meg- a német társadalom örökre nyögni fogja az árát a több milliónyi integrálhatatlan muszlim bevándorlónak.

Nem Habonyról van szó, őt csak te csempészted ide.
Nem hasonlítalak a mmiska félékhez, de neked be kellene látnod, hogy ma Európa legnagyobb létproblémájává növi ki magát a migráns kérdés.
Már ma is bajok vannak, de mi lesz, ha a kontinens nem lesz képes a sarkára állva ellent állni.
Ez az ellent állás fizikai ellent állást kell jelentsen ma már, hiszen az előjelek azt mutatják, hogy a tavalyi invázió csak szerény bemutató volt ahhoz képest, ami várható a közeljövőben.
A "fejlődő" világ több okból kifolyóan is válságba került. Polgárháborúk, munkanélküliségek, túlszaporodás, vízhiány...stb. elvándorlásra készteti ezeket az embereket. És ez nem csupán néhány ezret, hanem sok-sok milliót jelenthet.

Merkel elhülyült, de lehet az is, hogy korábban felértékelték és akkor sem volt kellő intelligenciája ahhoz, hogy egy nyolcvankétmilliós gazdasági nagyhatalmat reá bízzanak.
Most azzal állt elő, hogy Európa lakossága 500 millió, nem lehet igaz, hogy ne bírna ki 1-2 millió migránst.
Nem, nem bír ki ennyit sem, mert ezek nem ide valók.
De nem is egy-két millióról van szó, hanem ha elszabadulna a pokol, akkor tízmilliós nagyságrend is lehet belőle. Látjuk Nyugat-Európában máris mivé fajult néhány év alatt a bódult toleranciája miatt.

Ennek az özönlésnek megállítására egy-két ország nem képes.
A nyár pedig megmutatta, hogy mi várható nálunk is, ha betörnének.
Ma könnyen viccelődnek egyes ellenzéki idióták, mert egyelőre megmenekültünk, de ne feledjük azt a néhány nyári hetet.
Ebben politikai hovatartozás alapján ironizálni, ezt a drámát nem felfogni és nem megérteni, hogy még nektek sem érheti meg a liberalizmus, vagy bármi, amihez politikailag, ideológiailag kötődtök, hogy néhány év alatt elsöpörje ez a csótányinvázió azt, amit Európa kb. ezer év alatt kiépített.
Ha másban nem is, ebben közös nevezőre kellene jutnunk itt Európában és félretéve a semmire sem jó liberális jogrendszert, kemény védelmi berendezkedést kell létrehozni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés