Skóciában migránskritikus kommentekért tartóztattak le egy férfit

2016. február 17. 15:10
Szíriai menekültekről szóló sértő Facebook-kommentek miatt tartóztattak le egy férfit Skóciában – írja a The Guardian.

A közösségi médiában közzétett, migránsokat kritizáló kommentekért vették őrizetbe a negyvenéves férfit a skót Bute szigetén a The Guardian szerint.

12 szíriai család érkezett decemberben a tengerparti Rothesay on Bute városába, miután Skócia magára vállalta az Angliába érkező mintegy 1000 menekült harmadának elhelyezését. 

Humza Yousaf, a letelepítési programot koordináló menekültügyi munkacsoport vezetője és a skót kormány egyetlen muszlim minisztere egy nappal a megérkezésük előtt hívta fel a rendőrség figyelmét az interneten megjelenő iszlamofób gyalázkodásra.

Nem tolerálják az intoleranciát

Nem sokkal a megérkezésük után Mhairi Black, a Skót Nemzeti Párt képviselője kritizálta az online felületeken megjelenő tudatlan és rosszindulatú véleményeket, melyek a skóciai menekülteket a párizsi merénylőkkel hozták kapcsolatba. 

Ewan Wilson, a dunooni rendőrség felügyelője az őrizetbe vételt követően elmondta: reméli, hogy ez a letartóztatás mindenki számára nyilvánvalóvá teszi, hogy a skót rendőrség a közösségi médiában megnyilvánuló uszítást és gyűlöletkeltést semmilyen formában nem tolerálja.

Összesen 37 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hehe!
A migráció szervezése folyik minden csatornán, a "ficki" mindennapos, a skótoknak már van "egyetlen" miniszterük, nem is értem, miért nem "egyetlen" az EP elnöke?
Apropo! Hol van ez a szép ember?

Ezzel azt fogják elérni, hogy nem a közösségi fórumokon fognak erről beszélni és mire észbekapnak addigra ki fog törni a polgárháború.

Éljen a szólásszabadság, mint a demokrácia egyik alapelve...

Nyugi Counter, a te szabadságodat nem veszélyezteti semmi...

Ahhogy Károly herceg kinéz benne én is betiltanám.

Spórolni kell a hozzászólásokkal.

:-)

Türelmetlenül várják a migránsok Skóciában, mikorra jön el az idő, amikor majd egyetlen skót lesz a skót kormányban.

Nem lesz semmilyen polgárháború, mert manapság azt nem lehet megszervezni. Az emberek elszigetelten robotolnak és nincsenek közösségek.
A neten meg meg sem kísérelhetik.
Itt valaki írta, hogy nem lehet tudni, mi volt a kommentben, tehát mi sem tudunk semmit, mi, miért van.

Az angolszázs országokban a szólásszabadságnak hagyományosanm igen tág tere van. Csak extrém esetekben korlátozzák, pl. nyílt erőszakra való buzdítás esetén. Részleteket nem tundi, de az a gyanúm, itt is ez történt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés