Szijjártó: Faymann sértegeti Magyarországot

2016. február 17. 13:01
Ausztria támogatja a menekültek elosztásában a német és svéd álláspontot, a határok biztosítása kérdésében viszont a visegrádi négyek mellett áll ki – jelentette ki Werner Faymann osztrák kancellár a Kuriernak adott szerdai interjújában, hozzátéve, hogy ennek ellenére nem tagja az „Orbán-koalíciónak”. Szijjártó Péter szerint az osztrák kancellár tovább folytatja „szánalmas hazugsághadjáratát”.

Werner Faymann osztrák kancellár a Kurier című osztrák lap szerdai számában megjelent interjújában kijelentette: a menekültek elosztásában a németországi és a svédországi álláspont mellett áll ki, a határ biztosításának kérdésében pedig támogatja a visegrádi országok által is képviselt álláspontot. 

Faymann szerint Ausztria Németországhoz fűződő kapcsolata „továbbra is nagyon barátságos és jó”, azonban egy kormánynak a döntései során figyelembe kell vennie a helyi realitásokat, hiszen felelősséggel tartozik saját választóinak. Azt azonban elutasította, hogy tagja lenne az „Orbán-koalíciónak”. Elmondása szerint nem hagyja, hogy a mostani lépések kapcsán „összehasonlítsák olyasvalakivel, aki nem fogad be menekülteket, nem látja el őket rendesen, és nem folytat le velük szemben méltányos eljárást”. Werner Faymann továbbá arról is beszélt, hogy kitart azon álláspontja mellett, hogy uniós pénzeket vonjanak el azon országoktól, amelyek nem vesznek részt a migránsválság megoldásában.

Akinek nincs útlevele, az nem utazhat át egy országon

A törökországi határellenőrzésről és a menekültek európai elosztásáról szóló németországi javaslat gyakorlatba ültetésére van esély a kancellár szerint, azonban a menekültek útvonalán fekvő határátkelőknél meg kell hozni a szükséges intézkedéseket. Úgy vélte, hogy más országok, mint például Szlovénia, Horvátország, Macedónia határátkelőinél is fel kell készülni arra, hogy az uniós külső határok védelme nem történik meg kielégítően vagy időben.

Kijelentette: akinek nincs útlevele, vízuma vagy menekültjogosultsága, az nem utazhat át egy országon. Faymann szerint Ausztria jó példát mutatott, hiszen tavaly mintegy 90 ezer menekültkérelmet fogadott be. A kancellár úgy látja, hogy Európában nagy a félelem, azonban – jelentette ki – elítél minden olyan politikust, aki ezenfelül gyűlöletet szít.

Szijjártó: A buta vádakat visszautasítjuk

A magyar tárcavezető mindezzel kapcsolatban kiemelte: az osztrák kancellár tovább folytatja „szánalmas hazugsághadjáratát” Magyarországgal szemben. „A buta vádakat visszautasítjuk”, Magyarország mindig is befogadta a menekülteket, de a gazdasági bevándorlókat nem fogadja be – közölte. Hozzátette: mindenkinek tisztességes ellátást és eljárást biztosítanak.

Szijjártó Péter felidézte: az osztrák kancellár „tavaly még sértegette Magyarországot a kerítés miatt”, és meghirdette a nyitott kapuk politikáját. Ma viszont már kerítést épít, megerősítené Európa határait, bezárná a kapukat, és inkább a válságrégiókban segítene – magyarázta. Vagyis Werner Faymann azt mondja, amit Magyarország is mondott már egy évvel ezelőtt – mutatott rá a külügyminiszter, majd hangsúlyozta: az osztrák kancellár azonban ezzel párhuzamosan is sértegeti Magyarországot, és európai politikushoz méltatlan magatartást tanúsított az utóbbi hónapokban.

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hát kedves Fayman úr, van egy magyar közmondás, mely szerint egy seggel nem lehet két lovat megülni...

ez a köpönyegforgató bohócot

A szádra se szabad venni a V4-et, nem hogy osztani a határvédelmi álláspontjukat te ripacs!!!

Azt hiszed a magyarok nem olvasták a nagyképű nyilatkozataidat az elmúlt évben???

Szégyeld magad Púderkanzler!

A búgócsiga semmi ehhez a pojácához képest.

Ne hagyd magad Peti, a te kéród sokkal nagyobb és sokkal ócsóbb is, mint ezé a gyüttmenté!

Meglepetésemre a jobbik egy pici része ugyan, de meghívta Nógrádi Györgyöt. 2 órás az előadás.

http://youtu.be/XmxBt2kao5Y
Néhàny fontos megjegyzés:
1) Érdekes ha egy jobbikos úgy kezdi a bevezetőt , hogy pártpolitikamentes előadást fognak tartani
2) meghívták Nógrádit akiről mindenki tudja, hogy zsidó. ( Személyszerint én akkor is kiálltam Nógrádi mellett, amikor még itt a Mandin is támadták)
3) örvendetes, hogy vannak a jobbikban olyanok akik a határőrséget vagyis a legális és törvényes rendfenntartást támogatják
4) az említett civil tipusú szervezetekről viszont az a véleményem, hogy csak akkor járőrözhetnek ha azok alávetik magukat a hivatalos szervek irányításának és ellenőrzésének. Innentől pedig annak több értelme van ha megfelelő kiképzést is kapnának mint tartalékosok.

Szóval meglepett a jobbikos pártpolitikamentes szöveg.

Nagyon jó a fotó!!!!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés