Jobbik: Orbán elárulta szavazóit menekültügyben

2016. február 20. 14:15
Úgy tűnik, a miniszterelnök elhagyta kétmillió ember aláírását, fogalmazott Z. Kárpát Dániel a Fidesz aláírásgyűjtésére utalva, majd felszólította a kormányt, hogy a bevándorlási kvóta minden formáját utasítsa el.

A Jobbik szerint Orbán Viktor miniszterelnök pálfordulást hajtott végre a menekültügyi kvóták ügyében azzal, hogy támogatta az Európai Tanács menekültek relokációjáról is szóló zárónyilatkozatát. Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt alelnöke szombati budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy a kormányfő és kabinetje kettős beszédet folytat a kvótákról. Míg belföldön harcos retorikával kikel a kvóta ellen és aláírásokat gyűjt, addig nemzetközi téren nem áll ki ezen álláspontja mellett. közölte.

A jobbikos képviselő elképesztő árulásnak nevezte, hogy Orbán Viktor nem akadályozta meg annak a zárónyilatkozatnak az elfogadását, amely szerinte 160 ezer menekült áthelyezéséről szól, akik közül mintegy 1300 érkezhet Magyarországra. Úgy tűnik, a miniszterelnök elhagyta kétmillió ember aláírását, fogalmazott Z. Kárpát Dániel a Fidesz aláírásgyűjtésére utalva, majd felszólította a kormányt, hogy a bevándorlási kvóta minden formáját utasítsa el, továbbá állítsa vissza a független határőrséget.

Összesen 71 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Így lett a mellényből kockás-ing.
Nem kellett volna ekkora kanyart tenniük.

Kálovics Enikő, az esemény fő szervezője is arra biztatta a jelenlevőket, hogy tartsák parázsban az országot, mert a tiltakozásoknak még nincs végük.


http://magyaridok.hu/belfold/s..


Beálltak a parázsfújogatásba ezek is.....

Tud olvasni a jobbik.
A ballibek úgy gondolták, ez a tavasz megfelel a kormánybuktatáshoz és ebbe szállt bele a jobbik ( pl az állampárt egyforma emlegetése ).

Azért ennek lehet egy olyan vége is, hogy totálisan elveszítik a hitelességüket.

Ha valaki az űrből jőve megnézte volna akárcsak a 2012-13-as Jobbikot, és mondjuk most, 3-4 évvel később a mostanit... az azt hinné, megőrült.

Köpönyegforgató - kösz, ez a szó, ami nem jutott az eszembe.

Szóval, a Jobbik minden idők legnagyobb köpönyegfordítását mutatta/mutatja be, nemcsak a magyar politikatörténetben. Szerintem ez a típusú, felülről levezényelt 180 fokos fordulat nemzetközileg is versenyképes. :)))

Nehezen tudom elképzelni, hogy butaság lenne az eredő. (Bár bizonyos emberekre ott sem jellemző a zsenialitás).

Én az LMP-vel tudnám őket párhuzamba állítani, azonos irányt képviselnek, érdekes módon valahogy mindig feltűnik a Jobbik környékén a Schiffer párt.

Valami azt súgja, hogy a baloldal a Jobbiktól reméli (talán nem is alaptalanul) a "feltámadást".
Ha a Jobbik így folytatja, könnyen az Ibolyka-féle MDF sorsára juthat.

Azzal azt hiszem mindenki egyetért, hogy Orbán nem hülye.
Valaki magyarázza már el, hogy milyen politikai haszna lenne Orbánnak a kvóta bármilyen szintű elfogadásából miután bíróságon már megtámadta és a jelentős társadalmi támogatást pont a migránsellenes retorikának köszönheti?

Pontosan így van.

Egyszerűen eldől a dolog: ha a kormány (értelemszerűen a többi érdekelt: értsd ettől a típusú iszlám/afrikai/stb. migrációtól jellemzően még nem terhelt, azaz kelet-európai országok kormányaival együtt) továbbra is eléri, hogy ne legyenek itt kényszerűen migránsok tömegei letelepítve, akkor a Jobbik megszívhatja rendesen, hogy rárepült erre a témára. Mert akkor bizonyosan nem Orbán lesz az áruló a szavazói irányába, hanem a Jobbik a (mondjuk azt leegyszerűsítve: 2010-es) szavazói irányába.

Persze, akik egy az Orbán-kormányt mindenhol ütő, igazi dávidibolyás-emdéefes, ballib kompatibilis "centrista" protest-heccpártot szeretnének, azoknak még tetszhet is ez a performansz, mint ahogyan a kockásing is (és még hosszan sorolhatnánk a Vona-féle dávidibolyizmusokat).

Na, pontosan erről van szó.
2012 vs. 2015

És nemcsak az LMP-ről mondottakat, hanem, LÉNYEGÉBEN MINDEN EGYES témát így egymás mellé lehetne állítani.

Nem demokrata vs. demokrata.
EU-ellenes, EU-ból kilépésre felhívó, EU-s zászlót égető párt vs. EU-kompatibilis, EU-ból kilépni nem akaró, "nyugat" felé nyitó párt.
Tévészékházak lerombolása vs. cukikampány, otthonratalálás az ATV-n, HírTV-n stb..
Gárdamellény vs. kockásing.
Rendvédelmi telepek stb. vs. tanárok jogai stb.
MSZP betiltása vs. MSZP-vel való egyetértés/együttműködés/támogató hozzáállás a legkülönbözőbb frontokon.
Cigánybűnözés vs. szabadságjogok féltése. Kurucinfó, "húsz évet a húsz évért", folyamatos hazaárulózás, verbális asztalcsapkodás stb. vs. a politikai kultúráért való őszinte aggódás, a bölcs antall józsefi nyugod erő pózában tetszelgés stb.

Bezzeg Vonával súlyosbítva mennyivel nagyobb tekintélye, erősebb pozíciója lesz a V4-eknek! :))))

Ezt akartad mondani, ugye?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés