Schiffer: A Mandinernek adott interjú még nem jelent pálfordulást

2016. február 24. 10:28
Schiffer Andrással készített hétfőn megjelent interjúnkban az LMP társelnök-frakcióvezetője önkritikát gyakorolt a migráció kérdésében tett korábbi nyilatkozatait illetően. A politikus most elmondta, hogy nincs abban semmi szégyellnivaló, ha valaki az idő múlásával jobban rálát egyes krízishelyzetekre.

Schiffer András, az LMP társelnöke szerint a migráció kérdésében tett korábbi nyilatkozatai és a Mandinernek adott interjúban elmondottak nem jelentenek pálfordulást. 

A politikus szerdán a Kossuth Rádió 180 perc című reggeli műsorában azt mondta, tavaly, amikor a migráció kérdése téma lett a magyar belpolitikában, benne is azok a reflexek működtek, hogy milyen migrációs kihívásokkal kellett szembenézni a 20. században, milyen menekültügyi helyeztek voltak és azokra mi volt a tisztességes válasz. Az idő múlásával — és ebben semmi szégyellnivaló nincs — jobban rálátni a különböző krízishelyzetekre, amelyek természetében eltérő helyzetek, mint amilyenekkel Európa és Magyarország szembesült a 20. században — fogalmazott. Schiffer András szerint az, amivel most szembenézünk, nem „klasszikus menekülthelyzet”, hiszen nem lehet tudni, hogy milyen harci területekről hányan kelhetnek útra.

Schiffer úgy vélte, hamis a „határvédelem vagy kvóta” szembeállítás. A határvédelmet meg kell oldania Európának, de amikor közös európai megoldásokat sürgetünk, akkor hitbéli kérdést csinálni a kvótából fatális tévedés — mondta. Azok a javaslatok, amelyeket eddig az Európai Tanács asztalára kerültek, működésképtelenek, ha közös európai megoldásban gondolkodunk, akkor nem tudjuk kizárni a „kvótaszerű” megoldást — tette hozzá.

Az LMP társelnöke a köznevelési kerekasztalról azt mondta, a kormány érdemi egyeztetés helyett „bábozik”. Amit köznevelési kerekasztalnak hívnak, az az 1970-es, 1980-as évekből már ismert módszer, „a hatalom körülveszi magát olyan szervezetekkel, amelyek a kormány tenyeréből esznek, egyébként a közoktatás működéséhez semmi közük nincsen” — fogalmazott.

Összesen 36 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hallgattam a rádiót és csodálkoztam azon, miért ne lenne közük a "kormányt körülvevő szervezeteknek" a közoktatáshoz. Az ún. szakszervezeteknek mennyivel van több közük hozzá, mint egy kamarának? A szakszervezeteknek nem a közoktatással, hanem az érdekvédelemmel kellene foglalkozniuk. S miért is a "civil szervezetekkel" kellene a kormánynak egyeztetni. Melyik kormány alkotott valaha törvényt ellenzéki "civil" szervezetekkel való egyeztetés után?

Gyurcsány csak nemet tud mondani, azt mindig. Schiffer sem igent, sem nemet.

Szerintem még azt sem jelent, hanem szimplán hiszékenységet, butaságot...........

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés