Orbán: Nem akarunk migránsokat!

2016. február 25. 10:27
Miért kellene importálnunk nyugati államok gondjait? – tette fel a kérdést Orbán Viktor a német Bild című lapnak adott interjújában a kvótarendszerrel kapcsolatosan. A kormányfő leszögezte: a népszavazási kezdeményezés nem Európa ellen, hanem éppen az európai demokrácia védelméért szól.

A Bild című német lap interjút közölt csütörtöki számában Orbán Viktor miniszterelnökkel „A Németországból érkező hang goromba, durva, agresszív” címmel. A kormányfő elmondta: azért kezdeményezett népszavazást, hogy megakadályozza az uniós jogot sértő EU-kényszerkvótát. Nem lehet az emberek feje felett a jövendő nemzedékek életét nagyban megváltoztató döntéseket hozni, a befogadási kvóta pedig megváltoztatná Magyarország és Európa nemzetiségi, kulturális és vallási profilját – tette hozzá. Kiemelte: „döntésem nem Európa ellen szól, hanem az európai demokrácia védelméért”. 

A demokrácia alapelve ugyanis a hűség a nemzethez, a közép-európaiak pedig megtanulták, hogy elveszítik szabadságukat, ha nem a polgárok érdekeit képviselik. Hozzátette: „nem megosztani, hanem védeni akarjuk polgárainkat”. Ezt azt jelenti, hogy „nem akarjuk, hogy migránsok jöjjenek hozzánk” – tette hozzá, felvetve: „miért kellene importálnunk nyugati államok gondjait?” 

Európa a nemzeti érdekek összességéből jön létre, és az Európa-politika nem állhat az egyes országok érdekeivel szemben – szögezte le arra a kérdésre, hogy számára fontosabbak-e a nemzeti érdekek Európánál. Arra a kérdésre, tönkremehet-e Európa, amely Helmut Kohl volt német kancellárnak szívügye volt, egyebek között kifejtette, hogy Helmut Kohl tanítványai közé sorolja magát. Hangsúlyozta: most a „brüsszeli káosz és a unió lebénulása” fenyeget.

Szurkol Merkelnek

A miniszterelnököt leginkább az zavarja, hogy Brüsszel eltűri a „szerződésszegés kultúráját”. A kérdésre, osztja-e Robert Fico szlovák kormányfő azon nézetét, hogy a németek diktátumot adtak a menekültkérdésben, azt válaszolta: nem beszélne diktátumról, ugyanakkor a „Németországból érkező hang goromba, durva, agresszív”, és ez a „migrációs válság jelenlegi káoszában nagy probléma”, hiszen a németek és „mi, közép-európaiak őrizzük Európa alapértékeit”, a keresztény-zsidó világképet, a megbízhatóságot, hogy a szerződéseket mindig betartják. Most a vita helyett összetartásra lenne szükség, kiváltképp azért, mert Brüsszelből „egész más jelzések érkeznek: multikulti, rendetlenség, szerződésszegés” – mondta a kormányfő.

Nemmel válaszolt a kérdésre, hogy a német különút felelős-e a menekültválságért, és kifejtette: a menekülthullámot a közel-keleti káosz váltotta ki, a német kancellár pedig „csak reagált erre és üdvözölte a migránsokat”, és eközben „bizonyára szem előtt tartotta népe javát”. „Szívből kívánom Merkel asszonynak, hogy sikerüljön, amit elkezdett”, de „mi magyarok fenntartjuk magunknak a jogot, hogy ne vegyünk részt ilyen kísérletekben, mert azt gondoljuk, hogy ez áll népünk érdekében” – mondta Orbán Viktor.

Kijelentette, hogy aki tömegesen visz be országába „nem regisztrált bevándorlókat a Közel-Keletről”, az terrorizmust, bűnözést,  antiszemitizmust és homofóbiát is importál. Elmondta, hogy Magyarország a kultúrák olvasztótégelye, ahol keresztények és zsidók „együtt, és nem egymás mellett élnek”, nincsenek gettók vagy környékek, amelyeket tanácsos elkerülni, és nem fordulnak elő olyan jelenetek, mint szilveszterkor Kölnben. Hangsúlyozta: nem szeretné, hogy gyermekeinek olyan világban kellene felnőniük, amelyben „Köln megtörténhet”.

Orbán szerint a politikusok nem hallgatnak a népre

A kormányfő kiegészítette azt a korábban a Bildnek tett kijelentését, miszerint a magyar alkotmány első paragrafusa szerint a német kancellárnak mindig igaza van. Azt mondta: nem kell mindenben utánozni a németeket, „a német menekültpolitika nem alternatíva nélküli, de Merkel asszony alternatíváját nem látom”.

Nem „szépségversenyről” van szó, reagált arra a kérdésre, tetszik-e neki a német kancellár legnagyobb ellenfelének szerepe. Aláhúzta: tény, hogy ha tavaly nyáron Berlinben és Brüsszelben hallgattak volna a közép-európaiakra, akkor ma legfeljebb néhány tízezer „igazi menekült” lenne Európában, és nem több mint egymillió „ellenőrizetlen migráns”. Hozzátette: kezdettől fogva követelték a bevándorlók megállítását, és a menekültek és „gazdasági migránsok” szétválasztását.

Arról, hogy milyen hibák vezettek Angela Merkel elszigeteltségéhez, megjegyezte: a magyar alkotmány második paragrafusa szerint „soha ne adj tanácsokat a német kancellárnak”. Szerinte az európai politika a migrációs kérdésben egyre inkább elszigetelődik, és a politikusok túl kevéssé hallgatnak a népre, nem csak Németországban. Vesztes helyzetbe kerül, aki a bevándorlás kérdésében a polgárok megkérdezése nélkül és az emberek akarata ellen akar dönteni – mondta.

Értelmetlen a kvótarendszer

Magyarország nem tartozik Németországnak, „kivittek vagyunk” – fogalmazott a szolidaritásról szóló kérdésre, hangsúlyozva: a magyarok nem szívesen élnek más pénzén, és nem akarják, hogy más az ő pénzükön éljen. Szerinte a 160 ezer menekült tagállamok közötti elosztásáról hozott döntés „nem legális” és ellentmond az uniós jognak. Ez az elosztási képlet egyszerűen értelmetlen és nem működik, de ezt Brüsszelben nem akarják elismerni – húzta alá. Segíteni csak annak lehet, aki elfogadja a segítséget – fogalmazott Orbán Viktor Görögországról szólva. Hozzátette, hogy „szurkol” a görögöknek, „de a jogot és a törvényt nekik is be kell tartaniuk”.

A március elejére tervezett EU-Törökország csúcsról egyebek között kifejtette: az EU „alázatosan koldul” a külső határok biztonságáért, ami nem jó politika, mert „Európa jövőjét és biztonságát függővé teszi Törökország jóakaratától”. Orbán Viktor hozzátette: Brüsszel olyan ígéreteket tesz a törököknek, amelyeket az uniós tagországok nem tudnak és nem is akarnak betartani. Illúziónak nevezte azt a tervet, hogy több százezer embert átvegyenek Törökországtól és elosszanak a tagállamok között. „Engem itt Budapesten felakasztanának a lámpavasra, ha ehhez hozzájárulnék” – mondta a miniszterelnök.

Összesen 249 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A ballib meg akar migránsokat!
Sokat, hogy rájuk szavazzanak!

"..Engem itt Budapesten felakasztanának a lámpavasra, ha ehhez hozzájárulnék”

Magyarországon él és "vállalkozik" (pontosítok: máskéntvállalkozik) 130.000 kínai.
Az adó- és járulékfizetési moráljuk és korrumpáló képességük legendás

Ők mégis szívesen látottak

Vajon miért?

Eredetiben a cikk sokkal jobban tükrözi Orbán gondolatmenetét és ütösebb is a mondanivalója.

Itt egy-egy kiemelt részlet a szövegkörnyezetből és ezáltal a forditás sem adja vissza az egész interju fillingét.

Migráns téma letudva, de továbbra is csak a rothadó nyugat???

"..Orbán arra kért tervet Matolcsytól, hogy hogyan tudjuk utolérni Ausztriát.."


http://444.hu/2016/02/25/orban..

2020-tól nincs eu-s támogatás, nincs terület alapú támogatás.

Idén meg jövőre gyorsan lerántják amit még lehet, azután már nincs értelme maradni. Így spekulálnak szerintem.

Azután jöhet a vörös cár meg a Szovjetunió. Pakssal már amúgy is lehorgonyoztunk a keleti parton pár évtizedre.

Bele kell húzni mert sosem érjük utol őket.

"..Orbán arra kért tervet Matolcsytól, hogy hogyan tudjuk utolérni Ausztriát.."


http://444.hu/2016/02/25/orban..

Nézzük a realitásokat. Tavaly vagy 170.000 migráns regisztrált nálunk, a befejezett (menedékes) eljárások száma talán, ha ezer volt. Nem azért, mert nem dolgoztak volna a hivatalnokok, hanem azért, mert a delikvensek egyszerűen leléptek a gazdag országok felé. Nyitott határok mellett irreális ez az uniós "betelepítési" terv. Zárt táborokba kellene őket rakni, ahhoz, hogy maradjanak, ami nyilván ellentétes az Unió elveivel...

Mert ki.szott sok hitelt adnak:

"..Sem a teherforgalomban, sem a személyforgalomban nem lenne kihasznált a Budapest-Belgrád-vasútvonal – vélik a VS.hu-nak nyilatkozó szakértők. A kormány mégis 472 milliárd forintot szánna a vonal fejlesztésére, a paksi bővítéshez hasonló konstrukcióban, csak orosz helyett kínai hitelből..."

http://vs.hu/gazdasag/osszes/5..!s6

Több száz éven keresztül megszállva tartottak bennünket különféle hódítók (törökök, osztrákok, oroszok). Nem véletlen, hogy nálunk érzékeny téma a szuverenitás kérdése.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés